Suma câștigată de Corvinul Hunedoara după calificarea în turul 2 preliminar din Europa League

Publicat: 19 07. 2024, 10:10
Florin Maxim, antrenorul lui Corvinul Hunedoara. Sursa foto: Hepta.ro / SportPictures / Andrei PIȚIGOI/SPORT PICTURES

Corvinul a eliminat-o pe Paksi, vicecampioana Ungariei și câștigătoarea cupei naționale, și s-a calificat în turul 2 preliminar din Europa League, o performanță care îi va aduce o recompensă financiară importantă, potrivit GSP.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în turul 2 preliminar din Europa League

Deși pornea cu șansa a doua, divizionara secundă a spulberat-o pe Paksi în manșa din Ungaria, scor 4-0, și s-a calificat în turul 2 preliminar chiar dacă a pierdut duelul din România, scor 0-2.

Pentru această performanță, Corvinul Hunedoara și-a asigurat un premiu de 550.000 de euro, bani pe care îi va primi chiar și în eventualitatea în care va fi eliminată din Europa League de următoarea adversară, Rijeka, și va pierde și cu adversara pe care o va primi în Conference League.

Suma pe care o câștigă dacă ajunge în grupele Conference

Dacă pică în Conference League și ajunge în play-off-ul competiției, Corvinul Hunedoara își va asigura o recompensă financiară de 750.000 de euro. Dacă va ajunge în grupe, va fi recompensată cu 2,94 milioane de euro.

În turul 2 din Europa League, Corvinul Hunedoara o va înfrunta pe Rijeka. Cele două manșe vor avea loc pe 25 iulie și 1 august.

Hunedorenii vor începe sezonul a în a doua ligă din România în weekendul 3-4 august. Deocamdată este neclar dacă va avea drept de promovare pe prima scenă.