Simona Halep, victorie muncită la Hong Kong! Fostul lider WTA nu mai câștigase de peste doi ani de zile

Publicat: 02 10. 2024, 16:16
Actualizat: 02 10. 2024, 17:15
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Christopher Katsarov

Simona Halep a învins-o pe Arina Rodionova, miercuri, în cadrul turneului de 125 de puncte de la Hong Kong, și a bifat astfel o primă victorie în circuit după mai bine de doi ani de zile.

Simona Halep, victorie cu Rodionova la Hong Kong

Românca a tranșat ostilitățile după două ore și opt minute de joc, scor 6-2 / 4-6 / 6-4.

Pentru Simona Halep, beneficiara unui wildcard, urmează duelul cu Anna Blinkova, numărul 78 mondial și cap de serie numărul 7 la Hong Kong. Rusoaica a învins-o în runda inaugurală pe Peangtam Plipuech, jucătoare din afara top 400.

Nu mai câștigase din august 2022

Ultima victorie a Simonei Halep în tenisul profesionist data din 17 august 2022, când o învingea – tot în trei seturi – pe Anastasia Potapova la Cincinnati. Au urmat apoi retragerea din turneu și eșecul cu Daria Snigur de la US Open, acolo unde avea să fie testată pozitiv la un antidoping și să intre în cea mai neagră perioadă a carierei.

Între decizia TAS din martie 2024 și turneul de la Hong Kong apucase să joace doar două partide. Pe 19 martie a fost învinsă de Paula Badosa la Miami, iar pe 15 mai abandona la scurtă vreme după câștigarea primului set din disputa cu McCartney Kessler de la Trophee Clarins.