Simona Halep, oferită drept exemplu negativ de un fost lider mondial, după noile schimbări: „Darren Cahill îi câștigă meciurile din circuit în mod regulat. E complet nedrept”

Publicat: 02 03. 2020, 11:30

Fostul lider mondial Samantha Smith a criticat decizia WTA de a permite jucătoarelor din circuitul feminin, începând cu luna februarie, să le ceară sfaturi antrenorilor oricând în timpul meciului, și nu numai în timpul sesiunilor de on court coaching – cum se întâmpla până acum.

„Mi se pare că lucrurile au luat-o într-o direcție complet greșită! Sunt până la moarte împotriva deciziei! Cred că este cea mai proastă din istoria tenisului feminin.

Este complet incorect! Ce facem când Simona Halep, care își permite un antrenor de top precum Darren Cahill, care îi câștigă meciurile în mod regulat în circuit, dă peste o jucătoare venită din calificări, care nu are banii necesari să aibă un antrenor? Este nedrept! E complet nedrept! De ce au adus așa ceva în jocul nostru?!”, a spus Sam Smith la postul Channel 9, potrivit ziare.com.

Cu toate acestea, britanica omite să precizeze că sumele generoase din conturile Simonei Halep provin tot din tenis, în condițiile în care românca a câștigat deja peste 30 de milioane de euro din circuitul profesionist, fiind a patra jucătoare din istorie la acest capitol, după surorile Williams și Maria Sharapova.

Britanica Samantha Smith a fost lider mondial în circuitul feminin, între 1999 și 1996, dar nu are niciun titlu de Mare Șlem în palmares.