Simona Halep își reia ascensiunea în clasamentul WTA la turneul din Hong Kong

Simona Halep își reia ascensiunea în clasamentul WTA la turneul din Hong Kong
Sursa foto: Facebook - Simona Halep

Organizatorii turneului au efectuat sâmbătă, 26 octombrie, tragerea la sorți pentru tabloul principal, iar Simona Halep va concura în primul tur împotriva chinezoaicei Yue Yuan, care ocupă locul 44 în clasamentul mondial.

Simona Halep, înapoi pe teren

După întoarcerea pe teren în luna martie, după suspendarea pentru dopaj, Simona Halep, aflată pe locul 869 în clasamentul mondial, a jucat doar patru meciuri.

Simona Halep a aflat cine îi va fi prima adversară la turneul din Hong Kong, mai exact chinezoaica Yuan Yue. Aceasta va fi prima confruntare a româncei cu jucătoarea de 26 de ani, notează spotmedia.ro.

Partida este programată să aibă loc, cel mai probabil, luni, dar ora exactă nu a fost comunicată de organizatori.

Dacă sportiva noastră o va învinge pe Yuan Yue, aceasta va întâlni în turul 2 câștigătoarea meciului dintre Nao Hibino și Aliaksandra Sasnovich.

În continuare, Halep ar putea da peste una dintre jucătoarele Sofia Kenin, Jessika Ponchet sau Xinyu Wang.

Țiriac, despre „marea greșeală” făcută de Halep după scandalul de dopaj

Ion Țiriac a vorbit despre cazul Simonei Halep, exprimându-și opinia că „marea greșeală” a fostului lider WTA a fost încercarea de a-i proteja pe antrenorul său, Patrick Mouratoglou, și pe cei din echipa sa. El consideră că Halep ar fi trebuit să recunoască simplu că a consumat băutura pregătită de echipa sa.

„Ceea ce știu este că în vinerea de la US Open 2022 a fost testată negativă, iar luni, când a pierdut cu o necunoscută, ucraineanca Daria Snigur, acum clasată pe locul 123 mondial, a fost testată pozitiv. În orice caz, Simona niciodată nu a jucat bine în Statele Unite. Odată ce a fost testat pozitiv, ea a făcut o mare greșeală: ar fi trebuit să spună că pur și simplu a băut băutura pe care i-a pregătit-o echipa. În schimb, ea a protejat echipa. Am încercat să o ajut, dar mi-a spus: «Nu se atinge nimeni de echipa mea, eu sunt cea care a băut»”, a declarat Ion Țiriac pentru WeLoveTennis.fr.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`