Simona Halep este apărată în cazul de dopaj: „Putem face o revoluție” / O altă persoană importantă crede în nevinovăția sportivei

Publicat: 05 10. 2023, 17:01
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Dubreuil Corinne/ABACA

Simona Halep a fost suspendată patru ani din tenis de tribunalul independent Sport Resolutions, de la Londra, după ce a fost găsită dopată cu Roxadustat la US Open 2022. Fostul său manager de PR susține că sportiva noastră se află în situația actuală din cauza unei conjuncturi nefavorabile, criticând dur pedeapsa primită de Halep.

După ce verdictul i-a fost amânat de mai multe ori, Simona Halep a aflat că va putea reveni pe teren abia pe 6 octombrie 2026.

Fostul manager de PR al Simonei Halep, alături de sportivă în cazul de dopaj

Fostul său manager de PR, Cosmin Hodor, susține premisa potrivit căreia Simona Halep nu ar fi trebuit pedepsită atât de dur, pentru că este nevinovată 100%.

„Nu poți să ajungi ca cineva să te pedepsească în halul ăsta pentru ceva pentru care tu nu ai vină sută la sută. Ai ajuns acolo într-o conjunctură.

Nu e un moment prielnic pentru sportul românesc, iar atunci, măcar, vorbind de tenis, putem face o revoluție și să pornim de la zero”, a susținut fostul manager de PR al Simonei, Cosmin Hodor, potrivit eurosport.ro.

Simona Halep, mai hotărâtă ca niciodată să obțină dreptate

Simona Halep este hotărâtă să facă dreptate în cazul de dopaj în care este implicată, după ce a fost găsită dopată la US Open 2022 cu substanța Roxadustat. Sportiva ia în calcul să dea în judecată firma canadiană producătoare a suplimentului contaminat, cerând totodată despăgubiri în valoare de 10 milioane de dolari.

„Firma a venit ca martor adus de ITIA. De la început, depozițiile lor au fost în linie cu ITIA, cu acuzarea din caz. Ce să spună? Adevărul e însă acela că ei au o mare problemă și o să aibă în continuare. Cum să livrezi un supliment contaminat și să susții că nu e contaminat. Probabil că acesta va fi finalul lor în această afacere”, a declarat avocatul jucătoarei de tenis, Bogdan Stoica.