Simona Halep ar urma să poată juca la Roland Garros, cu un wild-card oferit de Federația Franceză. Românca ar fi început deja pregătirile

Publicat: 24 04. 2023, 08:47
Actualizat: 24 04. 2023, 13:04
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Christopher Katsarov

Simona Halep va putea să joace la Roland Garros, susține ProSport. Tenismena, care a câștigat turneul de Grand Slam de la Paris în 2018, a ajuns la Nisa pentru a se antrena la Academia Patrick Mouratoglou.

Simona Halep ar urma să poată juca la Roland Garros

Dubla-câștigătoare de Grand Slam este încă suspendată provizoriu în scandalul de dopaj, dar ar urma să poată juca la Roland Garros cu un wild-card (invitație) oferit de Federația Franceză de Tenis.

„Logica ar fi…ce o să facă oamenii ăștia dacă nu le e prea frică de fundul lor?! După război, or să spună «Domne, ai făcut lunile astea, ajunge, du-te mâine și joacă! Du-te mâine și joacă!» Îi trebuiesc 20 de meciuri înainte să joace!”, susține Ion Țiriac, în condițiile în care probele cu suplimentele contaminate cu Roxadustat ar fi fost admise de cei trei arbitri de la Sport Resolutions.

Pe de altă parte, fostul mare tenismen a vorbit și despre dificultățile cu care ar urma să se confrunte Halep în a se reacomoda cu nivelul de joc din circuit după 270 de zile în care nu a jucat niciun meci oficial.

„Asta-i o realitate pe care și-o asumă și ea! Se antrenează în fiecare zi, dar nu e același lucru”, a avertizat Ion Țiriac.

Simona Halep a pierdut cel puțin un milion de dolari din cauza suspendării provizorii.

„Cine îi plătește dacă, cumva, Simona are dreptate?! Eu sunt convins că fata asta, voluntar, nu a luat nimica. La vârsta pe care o are, nu a luat atâția ani, de ce să iei, și la US Open!? E ridicol!”, a mai spus Ion Țiriac.

Tenismena câștigase aproape 988.000 de dolari din premiile încasate la turneele disputate în perioada ianuarie – mai 2022, bani la care se adaugă bonusurile de performanță din contractele publicitare și ratele trimestriale ale acestora.