Simona Halep, acuzată de o a doua încălcare a normelor antidoping. Dragoș Suciu: Situația agravează cazul. Dacă vor fi date două sancțiuni, ne putem gândi la mai mult de 4 ani (VIDEO)

Simona Halep, acuzată de o a doua încălcare a normelor antidoping. Dragoș Suciu: Situația agravează cazul. Dacă vor fi date două sancțiuni, ne putem gândi la mai mult de 4 ani (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Christopher Katsarov

Simona Halep a fost acuzată oficial de o a doua încălcare a normelor antidoping, iar jurnalistul sportiv Dragoș Suciu s-a arătat de părere că noul anunț al Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA) agravează cazul de dopaj al dublei-câștigătoare de Grand Slam. „Dacă vor fi date două sancțiuni, într-adevăr, ne putem gândi la mai mult de patru ani”, a declarat el, vineri seară, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai.

Dragoș Suciu, pe B1 TV, despre cazul de dopaj al Simonei Halep și noile acuzații

Întrebat despre această situație, jurnalistul sportiv a spus: „Este, într-adevăr, un breaking news (…). În pașaportul biologic al Simonei se pare că au fost găsite anumite nereguli, însă este un comunicat destul de vag, pentru că nu se precizează despre ce nereguli este vorba”.

„Totul vine în contextul în care Simona Halep așteaptă în următoarele zile să primească verdictul, pe 30 mai, mai exact, ar fi trebuit să primească verdictul, însă din ce îmi dau seama această situație agravează în acest moment starea în care se află procesul care trebuia judecat peste doar câteva zile. Să vedem dacă va fi vorba despre o suspendare mai mare, despre o adăugare la suspendarea pe care Simona ar primi-o inițial, sau până la urmă va fi vorba despre o singură suspendare”, a adăugat Dragoș Suciu.

„Este o a doua neregulă, într-adevăr. Simona era în acel program de monitorizare, fiind fost număr 1 mondial, fiind o sportivă de top, controlată foarte des antidoping, pentru că trebuie să spunem și acest lucru, cu cât un sportiv are rezultate mai bune și participă în mai multe competiții, și joacă mai multe meciuri la o competiție, cu atât aceste teste antidoping se efectuează ceva mai des”, a continuat jurnalistul.

„Se pare că este vorba despre o neregulă apărută în timp în pașaportul biologic al Simonei, este monitorizat sângele, mai exact, în această speță, însă comunicatul fiind unul destul de vag, acolo se precizează în principal faptul că această nouă abatere ar putea agrava situația în care se află Simona Halep în acest moment, dar nu sunt precizate anumite limite ale pedepsei”, a explicat el.

„Personal nu îmi aduc aminte ca vreunul dintre sportivii de top din tenis acuzați în prealabil de dopaj să se mai fi confruntat și cu o astfel de problemă, pentru că, din câte știu, acest program de monitorizare sângelui, acest pașaport biologic, este relativ recent introdus, de câțiva ani, iar ultimul caz mare de dopaj din tenis, cel al Mariei Sharapova, n-a avut legătură cu asta, a avut legătură cu o substanță pe care Sharapova o consuma de multă vreme, însă n-a fost atentă în momentul când a fost avertizată că se afla pe lista substanțelor interzise”, spune Dragoș Suciu.

„E clar că această situație agravează cazul Simonei. Era foarte greu de spus oricum când o vom putea revedea pe teren, dar dacă vor fi date două sancțiuni, într-adevăr, ne putem gândi la mai mult de patru ani, care era cel mai negru scenariu în situația inițială”, a mai declarat jurnalistul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)