Simona Halep a primit prima veste bună în cazul de dopaj. Forul mondial a confirmat suspiciunea legată de contaminarea mâncării româncei

Publicat: 21 11. 2022, 16:40
Actualizat: 28 11. 2022, 15:23

Agenția de Integritate a Tenisului ia în considerare contaminarea mâncării Simonei Halep în timpul participării la turneele din zona Americii. Halep este de părere că mâncarea servită în Statele Unite ale Americii ar fi fost contaminată accidental la restaurantul jucătorilor de la US Open sau la unul dintre hotelurile unde a fost cazată în New York și Manhattan, unde a cinat timp de mai multe seri între 17 – 28 august 2022.

4 zile în urma înștiințării Simonei pe tema dopării cu Roxadustat la 29 august după pierderea meciului în turul întâi de la US Open, „Agenția Internațional de Integritate a Tenisului” a încurajat jucătorii să evite consumarea anumitor produse din carne.

Cum s-a întâmplat contaminarea

Contaminarea cărnii este rară, dar se întâmplă. Pentru turneele organizate în America de Sud și Centrală, îi sfătuim pe jucători să încerce să găsească alte surse de proteine. Dar dacă mănâncă totuşi carne, să consume același tip de preparat ca și alți jucători și să păstreze chitanțele și să facă fotografii cu sortimentul respectiv”, a declarat Nicole Sapstead, director senior ITIA, potrivit prosport.ro.

ITIA a avertizat toți jucătorii despre riscurile contaminării cărnii din regiunea Americii Centrale și de Sud.

„Steroizii pot fi uneori folosiți pentru a accelera creșterea bovinelor și a altor animale crescute pentru carne în anumite țări şi pot apărea în testele anti-doping”, scrie în cadrul comunicatului recomandat tenismenilor de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului ce a găsit urme de Roxadustat în testul doping executat pe 29 august, de Halep la Flushing Meadows.

“În unele cazuri, conform regulilor Agenției Mondiale Anti-Doping, acest lucru poate duce la o suspendare provizorie obligatorie în timp ce chestiunea este investigată. Tenismanii sunt îndemnați să înțeleagă riscurile consumului de carne în aceste regiuni în timpul turneelor ​​și, eventual, să caute alte surse de proteine ​​acolo unde este posibil”, forul mondial solicitând prudența maximă a jucătorilor, conform aceleiași surse.