Simona Halep a primit prima veste bună în cazul de dopaj. Forul mondial a confirmat suspiciunea legată de contaminarea mâncării româncei

Simona Halep a primit prima veste bună în cazul de dopaj. Forul mondial a confirmat suspiciunea legată de contaminarea mâncării româncei

Agenția de Integritate a Tenisului ia în considerare contaminarea mâncării Simonei Halep în timpul participării la turneele din zona Americii. Halep este de părere că mâncarea servită în Statele Unite ale Americii ar fi fost contaminată accidental la restaurantul jucătorilor de la US Open sau la unul dintre hotelurile unde a fost cazată în New York și Manhattan, unde a cinat timp de mai multe seri între 17 – 28 august 2022.

4 zile în urma înștiințării Simonei pe tema dopării cu Roxadustat la 29 august după pierderea meciului în turul întâi de la US Open, „Agenția Internațional de Integritate a Tenisului” a încurajat jucătorii să evite consumarea anumitor produse din carne.

Cum s-a întâmplat contaminarea

Contaminarea cărnii este rară, dar se întâmplă. Pentru turneele organizate în America de Sud și Centrală, îi sfătuim pe jucători să încerce să găsească alte surse de proteine. Dar dacă mănâncă totuşi carne, să consume același tip de preparat ca și alți jucători și să păstreze chitanțele și să facă fotografii cu sortimentul respectiv”, a declarat Nicole Sapstead, director senior ITIA, potrivit prosport.ro.

ITIA a avertizat toți jucătorii despre riscurile contaminării cărnii din regiunea Americii Centrale și de Sud.

„Steroizii pot fi uneori folosiți pentru a accelera creșterea bovinelor și a altor animale crescute pentru carne în anumite țări şi pot apărea în testele anti-doping”, scrie în cadrul comunicatului recomandat tenismenilor de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului ce a găsit urme de Roxadustat în testul doping executat pe 29 august, de Halep la Flushing Meadows.

“În unele cazuri, conform regulilor Agenției Mondiale Anti-Doping, acest lucru poate duce la o suspendare provizorie obligatorie în timp ce chestiunea este investigată. Tenismanii sunt îndemnați să înțeleagă riscurile consumului de carne în aceste regiuni în timpul turneelor ​​și, eventual, să caute alte surse de proteine ​​acolo unde este posibil”, forul mondial solicitând prudența maximă a jucătorilor, conform aceleiași surse.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare