Simona Halep a obținut audiere de urgență în procesul de dopaj. ITIA: „Nici lipsa de intenție, culpă, neglijență sau cunoaștere a jucătorului nu este o apărare”

Simona Halep a obținut audiere de urgență în procesul de dopaj. ITIA: „Nici lipsa de intenție, culpă, neglijență sau cunoaștere a jucătorului nu este o apărare”
Sursa Foto: Hepta.ro

Simona Halep a primit acceptul în ceea ce privește o audiere în regim de urgență în fața panelului de trei arbitri Sports Resolutions, tribunalul independent de la Londra desemnat de ITIA (International Tennis Integrity Agency) să ancheteze cazul de dopaj care a dus la suspendarea nelimitată.

Sportiva a solicitat derularea audierii cu celeitate, astfel încât să nu fie depășită perioada de 3 luni de la încheierea procesului de gestionare a rezultatelor deja trimise către Sport Resolutions.

Simona Halep a primit acceptul pentru o audiere de urgență

În cadrul ședinței de audiere urgentă, avocații Simonei Halep și-au propus să demonstreze faptul că rezultatul pozitiv cu Roxadustat, prelevat la controlul doping din data de 29 august 2022 la US Open, este cauzat de utilizarea unui produs contaminat, astfel încât perioada de suspendare provizorie să fie eliminată.

Au fost efectuate investigații de către agenți privați angajați, parte de ei foști agenți secreți, acestea ajutând-o pe Simona Halep să demonstreze, printr-o particularitate excepțională a cazului, faptul că nu i se poate imputa vinovăția sau neglijența, iar sancțiunea să fie cel mult o „mustrare”.

Ce a transmis Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului

Preşedintele panelului Sport Resolutions decide organizarea procedurii de audiere în regim de urgenţă atunci când împrejurările o cer și impun.

„Este datoria personală a fiecărui jucător să se asigure că nicio substanță interzisă nu pătrunde în organismul său. Jucătorii sunt responsabili pentru orice substanță interzisă sau pentru oricare dintre Metaboliții sau Markerii prezenți în probele lor. În consecință, nu este necesar să se demonstreze intenția, culpa, neglijența sau utilizarea conștientă din partea jucătorului pentru a stabili o încălcare a regulii anti-doping! Nici lipsa de intenție, culpă, neglijență sau cunoaștere a jucătorului nu este o apărare în fața unei afirmații conform căreia a fost comisă o încălcare a regulilor anti-doping la articolul 2.1”, este o parte a comunicatului emis de către Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului, scrie Prosport.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare