Senatul i-a ridicat imunitatea lui Florin Cîțu. Fostul premier poate fi urmărit penal în dosarul vaccinurilor (FOTO)

Publicat: 29 11. 2023, 14:08
Actualizat: 29 11. 2023, 20:51

Senatul a aprobat cererea DNA de încuviințare a urmăririi penale a senatorului PNL Florin Cîțu în dosarul vaccinurilor împotriva COVID-19.

Florin Cîțu a rămas fără imunitate parlamentară

Senatul a aprobat ridicarea imunității cu 90 de voturi „pentru” și două „împotrivă”.

Pe 23 noiembrie, DNA a anunțat că trei demnitari sunt vizați de un dosar privind achiziția de vaccinuri anti-COVID-19. Surse politice precizau la acel moment că este vorba despre fostul premier Florin Cîțu și doi miniștri ai Sănătății din perioada pandemiei, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Pe 27 noiembrie, senatorul PNL Florin Cîțu confirma că le va „cere colegilor să voteze pentru ridicarea imunității” sale astfel încât „să dăm voie anchetei să meargă mai departe și să vedem adevărul”.

Fostul premier a vorbit despre dosar și în ședința în care Senatul a votat pentru ridicarea imunității. Cu această ocazie, el a susținut că în perioada petrecută la Palatul Victoria a „pus pe primul loc sănătatea românilor, libertățile economice și individuale”.

„Îmi asum că în acel moment Guvernul României a făcut, în contextul imprevizibil și complicat, cu datele pe care le avea atunci, ceea ce trebuia să facă. Întotdeauna voi apăra, din orice funcție, sănătatea concetățenilor mei, bunăstarea și libertățile individuale și economice. Mi-am îndeplinit corect atribuțiile în toate funcțiile pe care le-am deținut, cu respectarea legislației în vigoare”, a mai spus liberalul.