Scandal la meciul de fotbat Israel – Italia. Mai mulți suporteri i-au scuipat pe fanii israelieni și au efectuat salutul nazist (FOTO)

Publicat: 08 09. 2016, 13:53
Foto: ynetnews.com

Scandal la meciul de fotbat dintre Israel și Italia. Câțiva suporteri aflați în locurile rezervate fanilor italieni au afișat un comportament antisemit: au huiduit în timpul intonării imnului Israelului, i-au scuipat pe fanii israelieni și au efectuat salutul nazist. Asociația Israeliană de Fotbal a trimis deja înregistrări cu aceste momente Federaței Italiene de Fotbal pentru a lua măsuri. De altfel, autoritățile italiene au condamnat deja atitudinea suporterilor în cauză.

Mai mulți fani au fost filmați când huiduiau în timpul intonării imnului Israelului, iar cel puțin doi dintre ei au fost scoși de pe stadion de către forțele de ordine pentru că au efectuat salutul nazist. Alții au fost surprinși în timp ce batjocoreau și scuipau fanii evrei. La finalul meciului, unii dintre fani au încercat să intre pe teren, dar au fost opriți de către agenți.

Asociația Israeliană de Fotbal s-a arătat șocată de comportamentul suporterilor și a înaintat o plângere Federației Italiene de Fotbal, însoțită de înregistrări cu incidentul.

”Partea de stadion rezervată italienilor era plină de fani arabi care au cumpărat aproape toate biletele”, a declarat o sursă din cadrul Asociației, citat de ynetnews.com.

Foto: ynetnews.com

Potrivit unui suporter, câțiva italieni ”adevărați” – probabil care nu erau arabi – au fost indignați de acest comportament și au încercat să-l oprească.

Foto: ynetnews.com

Pe de altă parte, un fan israelian care s-a aflat pe stadion a afirmat că salutul nazist a fost făcut ”de ultrași italieni”, lucru demonstrat de suportul fanatic pe care l-au manifestat aceștia în timpul meciului. El a mai spus că arabii din Israel prezenți pe stadion pentru a încuraja echipa Italiei nu au adoptat o atitudine similară și nu s-au alăturat fanilor arabi ai echipei italiene care au venit din afara granițelor.

Președintele Federației Italiene de Fotbal, Carlo Tavecchio, a condamnat ferm gestul unora de a face salutul nazist.

Meciul s-a terminat cu scorul de 3-1 pentru Italia.