Scandal la CM din Brazilia: Șapte jucători costaricani, chemați la control antidoping, deși regula presupune doi

Publicat: 22 06. 2014, 14:22

Victoria reprezentativei statului Costa Rica în faţa Italiei a fost urmată de un mare scandal. Şapte jucători costaricani au fost selectaţi pentru un control antidoping. Asta deşi, în mod normal, ar fi trebuit testaţi câte doi fotbalişti de la fiecare echipă, scriu jurnaliştii de la Hotnews. Situaţia a fost aspru criticată de mai mulţi jucători internaţionali.

Reprezentativa statului Costa Rica este până în acest moment marea supriză a Campionatului Mondial din Brazilia. Echipa antrenată de Luis Jorge Pinto a fost deja calificată în optimi dintr-o grupă din care au mai făcut parte Italia, Anglia şi Uruguay.

Imediat după victoria cu Italia însă, nu mai puţin de şapte jucători din Costa Rica au fost chemaţi la un control antidping, cu toate că în mod normal, doar câte doi fotbalişti dintr-o echipă sunt testaţi în mod normal.

Situaţia nu a fost văzută cu ochi buni de jucătorii costaricani.

„Ceea ce s-a intamplat este o lipsa de respect. Ar trebui sa ne amuze si sa mergem mai departe. Sa-i lasam pe cei de la FIFA sa faca ce vor. Noi sa castigam meciurile si ne pot chema pe toti la teste”, a afirmat Keylor Navas, portar la naţionala Costa Rica.

Şi Diego Maradona s-a arătat intrigat de situaţia în care au fost puşi jucătorii naţionalei Costa Rica.

„De ce 7 de la Costa Rica si de la italieni nu tot 7? E o lipsa de respect si o incalcare a regulamentului. sa ceva nu s-a mai intamplat. Totul pentru ca e vorba de Costa Rica, nu de o campioana. E impotriva regulamentului, de la fiecare echipa ar trebui testati cate doi jucatori. Sapte jucatori de la aceeasi echipa testati, asta n-am mai vazut”, a spus Maradona.

La scurt timp a apărut şi explicaţia celor de la FIFA. Aceştia susţin că că au fost testaţi jucători în plus pentru că ar fi lipsit la testele făcute la startul competiţiei.