Scandal în fotbalul feminin din Spania. Echipă acuzată că a folosit „doi tipi cu barbă” care „se cred” femei

Publicat: 23 10. 2024, 14:35
Foto simbol: Pixabay

Un consilier local Vox din Terrasa susține că echipa locală de fotbal feminin a pierdut meciul cu Europa B pentru că la formația adversă au jucat „doi tipi cu barbă” care „se cred” femei, transmite Marca.

Europa B, acuzată că a folosit „doi tipi cu barbă” care „se cred” femei

Alex și Nil, cele două jucătoare vizate de acuzațiile lansate de Alicia Tomas de la partidul Vox, sunt în tranziție pentru a fi considerate bărbați din punct de vedere juridic. Până se finalizează procedurile, ele nu pot face parte din nicio echipă masculină și continuă să joace la nivel feminin pentru Europa.

„Cât timp DNI-ul meu (carte de identitate în Spania, n.r.) continuă să arate F de la feminin joc la categoria de care aparțin”, declara Alex în urmă cu câteva luni, într-un interviu pentru El Debate.

Alex susține că va renunța să mai joace la echipa feminină dacă va simți că este mult superioară categoriei, iar procedurile de tranziție nu se finalizează din punct de vedere administrativ.

Reacția clubului

Reprezentanții clubului Europa au transmis un comunicat de presă în care le apără pe cele două jucătoare.

„În fața violenței exercitate asupra a două jucătoare din filiala feminină, în numele Club Esportiu Europa Spunem Nu violenței transfobe și LGTIfobe și oricărui tip de violență”, se arată în comunicatul clubului.

„Clubul nostru de-a lungul istoriei sale centenare s-a remarcat prin valorile sportivității, fairplayului și prin respectarea reglementărilor sportive în vigoare. De asemenea, lucrează și luptă pentru dreptul tuturor oamenilor de a trăi o viață liberă de orice tip de violență. Vieți care merită trăite”, se arată în același comunicat.

„Combaterea infracțiunilor motivate de ură și a violenței transfobe este o datorie colectivă care implică întreaga societate. De aceea, reiterăm și spunem foarte clar că rămânem fermi. Împotriva agresiunilor și fascismului, spunem `niciun pas înapoi`”, mai afirmă clubul Europa.