Sabrina Voinea, despre controversa din finala olimpică la sol: Eu nu am ieșit absolut deloc din covor. Poza pe care au prezentat-o nu este de acum

Sabrina Voinea, despre controversa din finala olimpică la sol: Eu nu am ieșit absolut deloc din covor. Poza pe care au prezentat-o nu este de acum
Sabrina Voinea. Sursa foto: Hepta.ro / Zuma Press / Ulrik Pedersen

Sabrina Voinea susține că poza prezentată de arbitri pentru a justifica decizia de a o depuncta în finala olimpică la sol nu a fost de la concursul de luni, ci din proba pe echipe sau din calificări, transmite Eurosport.ro.

Gimnasta ar fi fost depunctată pe nedrept în finala olimpică la sol

Finala olimpică la sol a fost marcată de controverse. Ana Bărbosu, cealaltă reprezentată a României, a fost considerată câștigătoare a bronzului câteva zeci de secunde, dar arbitrii au acceptat contestația gimnastei americane Jordan Chiles și au urcat-o două locuri, pe 3, astfel că „tricolora” a pierdut medalia.

O contestație a depus și Sabrina Voinea, care obținuse același ca Ana Bărbosu, dar fusese plasată sub colega ei pentru că a avut o notă mai mică la execuție. Contestația Sabrinei a fost respinsă, însă imaginile prezentate de NBC arată că românca nu depășise limita covorului, problema ipotetică pentru care fusese penalizată cu o zecime.

Mama Sabrinei, fosta mare gimnastă Camelia Voinea, a condamnat maniera de arbitraj de la Paris și a anunțat că fiica ei se retrage din gimnastică. Între timp, COSR a transmis o scrisoare de protest către Federația Internațională de Gimnastică.

Sabrina Voinea: Poza pe care au prezentat-o nu este de acum

Gimnasta în vârstă de 17 ani spune că nu a depășit covorul.

„Eu nu am ieșit absolut deloc din covor. Imaginea pe care au prezentat-o dumnealor este din alt concurs. Am analizat foarte, foarte bine acest sol (proba la sol n.r.). Eu simt foarte bine ceea ce fac la aparate, știu atunci când greșesc, dar de această dată am făcut cel mai bun sol al meu. Am fost mai bine decât la Europene sau la Mondiale, iar poza pe care au prezentat-o nu este de acum (…) Mama mea se ocupă, se zbate foarte mult pentru a rezolva această situație”, a declarat Sabrina Voinea la Antena 3, potrivit Eurosport.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:14 - Trump spune că „probabil” se va întâlni cu Zelenski, în SUA, săptămâna viitoare
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)