Sabin Gherdan, avocatul gimnastelor române la TAS: Nu știm motivele pentru care Sabrinei Voinea nu i-a fost acceptată cererea / În ceea ce o privește pe Ana Bărbosu este o soluție istorică. E o premieră (VIDEO)

Sabin Gherdan, avocatul gimnastelor române la TAS: Nu știm motivele pentru care Sabrinei Voinea nu i-a fost acceptată cererea / În ceea ce o privește pe Ana Bărbosu este o soluție istorică. E o premieră (VIDEO)
Echipa de canotaj şi componenţii lotului de gimnastică artistică revin de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, la Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional ''Henri Coandă'' din Otopeni, 7 august 2024. Inquam Photos / George Călin

Soluția dispusă de Tribunalul de Arbitraj Sportiv în cazul Anei Maria Bărbosu este una istorică, fiind prima soluție prin care TAS îi acordă unei sportive o medalie care inițial fusese alocată alteia, a declarat avocatul care le-a reprezentat pe gimnaste, Sabin Gherdan, sâmbătă, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru.

Sabin Gherdan, avocatul Anei Bărbosu și Sabrinei Voinea la TAS, declarații pentru B1 TV

Întrebat despre soluția dictată de instanța de la Lausanne, Sabin Gherdan a explicat: „În primul rând, subliniez faptul că am primit doar dispozitivul acestei hotărâri. Fiind o procedură urgentă, motivarea nu vine împreună cu dispozitivul. Nu știm care sunt motivele pentru care atletei noastre Sabrina Maneca Voinea nu i-a fost acceptată cererea. Putem doar să ne gândim logic, raportat la audierile care au avut loc”.

„În ceea ce o privește pe Ana Maria Bărbosu este o soluție istorică. În momentul de față, este prima soluție prin care Tribunalul de Arbitraj Sportiv acordă o medalie unei sportive după ce inițial a fost alocată unei alteia. Este, astfel, prima hotărâre de acest gen și cel mai probabil în următoarea perioadă vom ști cum va ajunge medalia în posesia sportivei noastre”, a adăugat avocatul.

Cum ar putea fi atacată decizia TAS

Întrebat dacă se mai poate schimba decizia, Sabin Gherdan a spus: „Hotărârea poate să fie atacată la tribunalul federal elvețian pentru motive care țin de aspecte procedurale. Șansele ca aceasta să fie întoarsă sunt foarte mici. În medie, în jur de 0,5% dintre căile de atac adresate împotriva hotărârilor de la TAS sunt admise la tribunalul suprem elvețian. Prin urmare, într-o proporție foarte mare, această hotărâre în favoarea Anei Maria Bărbosu este una aproape definitivă”.

„Există o doctrină promovată de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne cu privire la regulile jocului. Aceste reguli ale jocului și decizii ale arbitrilor nu pot fi contestate într-o procedură ulterioară în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv decât în anumite circumstanțe excepționale, circumstanțe care nu au fost dovedite în nicio hotărâre pronunțată de către TAS până în prezent. Prin urmare, ca să vă spun în concret motivul pentru care a fost respinsă această cerere în ceea ce o privește pe Sabrina, nu pot să o fac până când nu vom avea hotărârea detaliată, motivată a Tribunalului de Arbitraj Sportiv”, a mai declarat Sabin Gherdan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul