Rusia, invitată la Campionatul de fotbal din Asia Centrală, în contextul interdicțiilor primite de la UEFA și FIFA. Afganistan și Kîrgîzstan, printre posibilii adversari

Rusia, invitată la Campionatul de fotbal din Asia Centrală, în contextul interdicțiilor primite de la UEFA și FIFA. Afganistan și Kîrgîzstan, printre posibilii adversari
La EURO 2020, ultimul turneu final la care a participat, Rusia a terminat ultima într-o grupă cu Belgia, Danemarca și Finlanda. În imagine, unul dintre cei mai cunoscuți atacanți ruși – Artem Dzyuba. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Vladimir Pesnya

Rusia a fost invitată să joace în Campionatul Asociației de Fotbal din Asia Centrală (Cafa) din luna iunie, în contextul speculațiilor despre o posibilă trecere la Confederația Asiatică de Fotbal (AFC) pe măsură ce țara caută să revină în competițiile internaționale, relatează The Guardian.

Echipele rusești au fost suspendate din competițiile UEFA și FIFA ca urmare a invaziei militare pe care a lansat-o Kremlinul asupra Ucrainei.

Rusia, invitată la Campionatul de fotbal din Asia Centrală

Federația de Fotbal din Tadjikistan (TFF) a anunțat că Rusia a fost invitată la ediția inaugurală a turneului masculin al Cafa, programat să se desfășoare în perioada 9-21 iunie cu participarea a șase națiuni membre Cafa și o altă țară care încă nu și-a confirmat prezența. Cafa este parte a AFC și a fost formată în 2014, fiind alcătuită din federațiile naționale din Afganistan, Iran, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan.

TFF susține că Rusia a acceptat invitația, însă Federația de fotbal rusă (RFU) a declarat pentru agenția de presă TASS că încă se discută despre această posibilitate și despre condițiile de participare a selecționatei.

Competițiile regionale, cum este cazul Copa America, invită adesea țări care nu fac parte din federațiile membre. Spre exemplu, selecționata feminină U17 a Rusiei va participa la Campionatul Federației de Fotbal din Asia de Sud în perioada 20-28 martie.

Președintele RFU, Alexander Dyukov, a cochetat cu posibilitatea trecerii de la UEFA la confederația asiatică de 47 de națiuni, ca o posibilă opțiune pentru a asigura revenirea echipelor naționale și de club din Rusia în competițiile internaționale.

Selecționata masculină a Rusiei a jucat trei partide amicale în anul 2022, împotriva naționalelor din Kîrgîzstan, Tadjikistan și Uzbekistan. În această lună urmează să le înfrunte pe Iran și Irak.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`