România-Ucraina, la EURO 2024. Edi Iordănescu: Le promit suporterilor români că vom da totul. Vrem să fim un exemplu pentru tineri și să prezentăm cea mai bună versiune a noastră

Publicat: 17 06. 2024, 09:22
Selecţionerul Naționalei de fotbal a României, Edward Iordănescu. Sursa foto: Hepta - Abaca Press / Xinhua/ABACA

Selecţionerul Naționalei de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat că echipa sa va da totul şi că e pregătită să lupte pentru fiecare metru de teren în partida cu Ucraina, prima de la EURO 2024. Acesta a admis că simte „o presiune foarte mare” pentru a face o figură frumoasă la campionat.

Amintim că România va întâlni Ucraina luni, de la ora 16.00, la Munchen, apoi Belgia, pe 22 iunie la Koln, şi Slovacia, pe 26 iunie la Frankfurt.

Iordănescu: Pornim încrezători, cu entuziasm şi marcaţi de foarte multă responsabilitate

„Se apropie debutul nostru la un turneu final şi resimţim asta cu multă bucurie, dar şi multă emoţie. E un moment pe care l-am dorit atât de mult şi care ne-a lipsit opt ani, dar pe care îl merităm. Există şi o presiune foarte mare, dar venită dintr-o dorinţă imensă de a reprezenta ţara şi românii. Ne dorim ca mâine şi pe tot parcursul Campionatului European toţi românii noştri să se regăsească în echipa naţională. Şi, dacă se poate, să dăm un exemplu că atunci când există unitate, spirit, muncă, seriozitate şi disciplină orice este posibil.

Aşa că mâine (luni) pornim încrezători, cu entuziasm şi marcaţi de foarte multă responsabilitate. Echipa noastră va da totul, suntem pregătiţi să ne batem pentru fiecare metru de teren”, a declarat Edward Iordănescu, într-o conferință susținută duminică, la Munchen, potrivit Agerpres.

Selecționerul a dat apoi asigurări că „mental fiecare jucător este la capacitate maximă”.

Pe de altă parte, el a admis că „Ucraina are un soi de avantaj”, anume experienţa la turneele finale.

Promisiunile lui Iordănescu pentru suporteri

„Îmi doresc ca prin tot ceea ce facem la acest turneu final să dăm un nou început fotbalului românesc, un exemplu că poţi face performanţă atunci când faci lucrurile pas cu pas, cu răbdare şi multă convingere.

Suporterilor români le promit ce le-am promis şi în alte rânduri, şi anume că acest grup de la echipa naţională va da totul, indiferent de momentele prin care va trece, pentru că vom întâlni cele mai bune echipe.

Istoricul echipei naţionale la Campionatul European nu este unul foarte bogat şi ne dorim să facem mai bine decât s-a făcut în trecut, să fim un exemplu pentru tineri. Fiecare jucător în parte este pregătit, grupul este pregătit, toţi suntem pregătiţi pentru a prezenta cea mai bună versiune a noastră. Putem vorbi de obiectivul de a ieşi din grupă, cu siguranţă ne dorim, dar trebuie să o luăm pas cu pas”, a mai declarat Edi Iordănescu, potrivit Agerpres.