România merge în calificările Billie Jean King Cup. Ana Bogdan a „spulberat-o” pe Panna Udvardy și a adus punctul decisiv în victoria cu Ungaria

România merge în calificările Billie Jean King Cup. Ana Bogdan a „spulberat-o” pe Panna Udvardy și a adus punctul decisiv în victoria cu Ungaria
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Rob Prange

Ana Bogdan a învins-o fără nicio emoție pe Panna Udvardy, sâmbătă, la Oradea, și a adus României încă un punct în confruntarea cu Ungaria, suficient pentru victoria țării noastre în minimum de meciuri, scor 3-0. Astfel, „tricolorele” au câștigat play-off-ul din Billie Jean King Cup, iar în 2023 vor evolua în calificările pentru turneul final al competiției.

România, victorie facilă cu Ungaria în play-off-ul Billie Jean King Cup

Ana Bogdan, locul 48 mondial în tenisul feminin, a avut nevoie de mai puțin de o oră și un sfert pentru a trece de Panna Udvardy (83 WTA) și i-a luat chiar și un set „alb”, scor final 6-0 / 6-2. Românca se impusese autoritar și în duelul de vineri, când a înfruntat-o pe Dalma Galfi (85 WTA), scor 6-1 / 6-4.

Celălalt punct al țării noastre a fost adus de Jaqueline Cristian, locul 148 mondial, care a ieșit învingătoare dintr-un duel extrem de intens cu Anna Bondar (71 WTA), scor 6-2 / 4-6 / 7-6, după peste două ore și jumătate de joc.

„România a învins categoric Ungaria, în minimum de meciuri, în play off-ul Billie Jean King Cup și va evolua în calificările din 2023 pentru turneul final al competiției. În primul joc al zilei de sâmbătă, 12 noiembrie 2022, Ana Bogdan a învins-o categoric pe Panna Udvardy (care a înlocuit-o în ultimul moment pe Anna Bondar), cu 6-0, 6-2 și a adus României punctul calificării!”, a scris Federația Română de Tenis, sâmbătă, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`