România, locul 1 la Campionatele Mondiale de Canotaj. Sportivii noștri s-au întors acasă cu 7 medalii de aur (FOTO)

România, locul 1 la Campionatele Mondiale de Canotaj. Sportivii noștri s-au întors acasă cu 7 medalii de aur (FOTO)
Foto: Federația Română de Canotaj / Facebook

Sportivii români s-au întors acasă cu șapte medalii de aur de la Campionatele Mondiale de Canotaj 2024 din St. Catharines, Canada. Astfel, România s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe medalii la această competiție, fiind urmată de Marea Britanie și Germania.

Medaliile obținute de canotorii români la Mondiale

„România, pe LOCUL 1 în clasamentul pe medalii la Campionatele Mondiale de Canotaj 2024 din St. Catharines, Canada, înainte de Marea Britanie, Germania și Italia.🥇

Competiția s-a desfășurat în perioada 18-25 august și a reunit toate cele trei categorii de vârstă: Juniori (Under19), Tineret (Under23) și Seniori (probe non-olimpice). Federația Română de Canotaj a reușit să obțină un total de 7 medalii de aur: 4 la Juniori, 2 la Tineret și 1 la Seniori. Țara noastră este astfel prima în clasamentul general pe medalii.

Felicitări sportivilor, antrenorilor, staff-ului medical și întregului colectiv tehnic pentru aceste rezultate extraordinare! 👏👏👏”, a transmis Federația Română de Canotaj, pe Facebook.

Românii au câștigat 4 medalii la U19:

  • La dublu rame feminin, Iulica Maria Ursu şi Gabriela Tivodariu s-au impus cu timpul de 07 min 39 sec 27/100, la mare distanţă de Grecia (07:48.51)
  • Mateus Simion Cozminciuc şi Fabrizio Alexandru Scripcariu au câştigat aurul la dublu rame masculin (07:03.69), la mare luptă cu Germania (07:03.87).
  • O altă medalie de aur a fost cucerită la patru rame feminin, de Ionela Elena Scutaru, Adina Alexandra Florea, Stejara Olariu şi Bianca Elena Drăghici, în 07 min 06 sec 42/100, devansând cu mai bine de două secunde Marea Britanie (07:08.71).
  • La simplu vâsle feminin, Bianca Camelia Ifteni a câştigat detaşat, în 08 min 22 sec 63/100, fiind urmată de canotoarea sud-africană Danelia Price-Hughes (08:26.34).

La U23, echipajul de patru vâsle feminin (BW4x), format din Mariana-Laura Dumitru, Manuela-Gabriela Lungu, Emanuela Ioana Ciotău și Patricia Cireș, a cucerit titlul mondial. În proba de dublu vâsle feminin (BW2x) au luat aurul Andrada Maria Moroșanu și Iulia Bălăucă.

Iar la seniori, Ionela Cozmiuc a câștigat medalia de aur în proba de schif simplu feminin categorie ușoară (LW1x).

Canotorii, primiți cu flori pe Aeroportul Otopeni

„Sportivii din lotul de tineret au revenit acasă după performanțele extraordinare de la Campionatele Mondiale de Canotaj din St. Catharines, Canada: 2 medalii de AUR și 2 RECORDURI MONDIALE în probele de dublu vâsle feminin (BW2x) și patru vâsle feminin (BW4x). Ei au fost așteptați cu flori la aterizare, pe Aeroportul Otopeni, de reprezentanți ai Federației Române de Canotaj. Felicitări tuturor pentru rezultatele obținute! 🥇🥇”, a transmis, luni, Federația Română de Canotaj.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră