România este campioană europeană la tenis de masă! Echipele de fete și băieți U-19 au obținut medaliile de aur

Publicat: 19 07. 2023, 08:16
Actualizat: 19 07. 2023, 09:18
Sursa foto: Facebook - Federația Română de Tenis de Masă

Echipele de fete și băieți ale României au câștigat medaliile de aur la Under-19, marți, 18 iulie, la Campionatele Europene de tenis de masă pentru juniori U15 și U19 de la Gliwice (Polonia), conform Federației Române de Tenis de Masă.

România, campioană europeană la tenis de masă U-19

La băieți, România (Darius Movileanu, Eduard Ionescu, Iulian Chiriţă, Andrei Istrate, Dragoş Bujor) a câștigat împotriva Cehiei cu 3-0, punctele fiind obținute de Darius Movileanu 3-2 cu Simon Belik), de Eduard Ionescu (3-1 cu Ondrej Kveton) şi de Iulian Chiriţă (3-0 cu Stepan Brhel).

La fete, România (Elena Zaharia, Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roşu, Evelyn Ungvari, Adela Struna) a câștigat în fața Germaniei cu scorul de 3-2. Primele două partide au fost câștigate de Germania cu ajutorul Miei Griesel, 3-2 cu Ioana Sîngeorzan, și Lea Lachenmayer, 3-2 cu Elena Zaharia. Româncele noastre au revenit spectaculos, obținând aurul grație victoriilor reușite de Bianca Mei-Roșu, 3-1 cu Naomi Pranjkovic, Elena Zaharia, 3-0 cu Mia Griesel, şi Ioana Sîngeorzan, 3-1 cu Lea Lachenmayer, potrivit Agerpres.

Echipa masculină de la Under-15 (Robert Podar, Robert Istrate, Mihai Nagy, Flavius Rus) a obținut medaliile de bronz, după înfrângerea în semifinala cu Portugalia, scor 1-3.

Miercuri, 19 iulie, vor începe probele individuale.