România, calificată la EURO 2024 după o victorie uriașă cu Israel. „Tricolorii” vor câștiga Grupa I dacă nu pierd marți la București cu Elveția

România, calificată la EURO 2024 după o victorie uriașă cu Israel. „Tricolorii” vor câștiga Grupa I dacă nu pierd marți la București cu Elveția
Sursa foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Naționala României a câștigat cu 2-1 meciul cu Israel, sâmbătă seară, în Ungaria, și s-a calificat matematic la EURO 2024, primul său turneu final după o pauză de opt ani.

România, calificată la EURO 2024 după 2-1 cu Israel

Selecționata israeliană a început cum nu se poate mai bine partida de la Felcsut și a deschis scorul din minutul 2, prin lovitura de cap a lui Zahavi, lăsat nepermis de liber la un corner.

După câteva minute de haos în tabăra „tricolorilor”, în care diferența de scor putea fi majorată de israelieni, șutul providențial al lui Denis Drăguș a zguduit bara și i-a adus mingea lui Pușcaș într-o poziție perfectă pentru a restabili echilibrul de pe tabelă. A fost și meritul vârfului întrucât faza nu l-a prins în offisde.

Golul a dat elan României, care a arătat o cu totul altă față după egalare și putea să înscrie din nou până la pauză.

Naționala noastră a trecut la conducere în minutul 63, prin golul lui Ianis Hagi, și a reușit să își mențină avantajul până la final. Mihăilă, care cu câteva minute în urmă ratase o ocazie rarisimă, a primit cartonașul roșu în minutul 85 pentru o intrare foarte dură.

România este lider în Grupa I, cu două puncte peste Elveția înaintea duelului direct din ultima etapă. Dacă nu pierd marți la București, „tricolorii” vor câștiga grupa preliminară și vor fi în urna a doua la tragerea la sorți pentru EURO 2024.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`