România a învins clar Kosovo la debutul în Liga Națiunilor – victorie la revenirea lui Mircea Lucescu la echipa națională după 38 de ani

România a învins clar Kosovo la debutul în Liga Națiunilor - victorie la revenirea lui Mircea Lucescu la echipa națională după 38 de ani
Sursa foto: Echipa națională de fotbal a României / Facebook

România a învins clar Kosovo, scor 3 – 0, la debutul în Liga Națiunilor.

Au marcat Man (minutul 40), R. Marin (51) și Drăguș (81). E un succes și pentru Mircea Lucescu, revenit ca antrenor la echipa națională după 38 de ani.

Meciul a început echilibrat, însă kosovarii au fost mai periculoși la poarta lui Niță, care ne-a salvat de fiecare dată, informează Eurosport. Cumva contrar cursului jocului, după mai multe acțiuni ofensive ale kosovarilor, România a spart gheața prin Man. În repriza a doua, Răzvan Marin a șutat în plasa lui Muric, pentru 2-0, dublând ecartul tricolorilor. Kosovarii au încercat să revină în meci, dar nu au avut puterea să o facă. Până la urmă, în minutul 81, Drăguș a închis scorul la 3-0.

Meci cu incidente

Meciul s-a disputat la Pristina, în vacarmul suporterilor kosovari. Mai mulți copii chiar au reușit să dribleze cu ușurință stewarzii și să intre pe teren, partida fiind oprită de arbitru în repetate rânduri. În același timp, din peluza din spatele porții lui Niță au coborât mai mulți fani kosovari, adulți. În cazul lor, forțele de ordine au reușit să intervină și să îi oprească înainte de a pătrunde pe gazon, notează sport.ro.  

România e pe primul loc în grupă cu 3 puncte și golaveraj 3-0. Și Cipru are 3 puncte, dar are un golaveraj de 1-0, informează GSP. În celălalt meci al grupei, Cipru a învins Lituania cu 1-0.

Luni seara, de la ora 21:45, România va înfrunta Lituania, în Ghencea.

Gică Popescu: S-a văzut că Man și Mihăilă sunt cei mai buni

„Evoluția din această seară a fost la nivelul jocului de la turneul final. A fost un început ezitant, dar am echilibrat apoi meciul, am început să împingem jocul în terenul advers. În repriza a doua partida a fost la discreția noastră.

Kosovarii au început bine, dar noi am echilibrat, uiar în repriza a doua a fost un galop la poarta adversă. O victorie extraordinară. Evoluția de la EURO ne-a dat o mare încredere, iar grupul e mult mai important decât valorile individuale.

S-a văzut că Man și Mihăilă sunt cei mai buni, evoluțiile de la Parma i-au propulsat și au fost cei mai importanți de la noi în seara asta. Cei mai periculoși, au fost extraordinari.

Un grup care are rezultate nu se se schimbă, rezultatul îi face misiunea mai ușoară lui Mircea Lucescu, care are un grup deja format. Am luat o opțiune serioasă pentru calificare. Cu o victorie cu Lituania, suntem 40-50% câștigători ai grupei”, a declarat Gică Popescu după meci, la Antena 1, potrivit GSP.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`