România, 4 medalii deocamdată la Jocurile Olimpice de la Paris. Vlad Enăchescu: Dacă ne uităm la Sydney 2000, este o scădere absolut îngrozitoare și dramatică pentru sport (VIDEO)

România, 4 medalii deocamdată la Jocurile Olimpice de la Paris. Vlad Enăchescu: Dacă ne uităm la Sydney 2000, este o scădere absolut îngrozitoare și dramatică pentru sport (VIDEO)
Image by David from Pixabay

Vlad Enăchescu, jurnalist sportiv, a vorbit despre situația sportului românesc, joi, la Știrile B1 TV prezentate de Andreea Moraru, și s-a arătat de părere că la o comparație între performanțele olimpice ale „tricolorilor” de la Sydney 2000 și cele de la Tokyo 2020 sau Paris 2024 observăm „o scădere absolut îngrozitoare și dramatică pentru sport”.

Vlad Enăchescu, pe B1 TV, despre situația sportului românesc

Întrebat despre semnalul de alarmă pe care l-a tras David Popovici, jurnalistul sportiv a explicat: „David este un fenomen mondial în momentul de față și poate că vorbele lui au mai multă greutate în această clipă, dar, da, România traversează această problemă nu de ieri, de astăzi, ci de 30 de ani și mai bine, chiar și înainte de `89. S-a construit destul de puțin, infrastructura este săracă”.

„Punctăm, aș spune, destul de bine la ceea ce înseamnă arenă fotbalistică la nivel național. În schimb, suntem subdimensionați și subdezvoltați la tot ce înseamnă săli de sport, bazine, patinoare ș.a.m.d.”, a continuat Vlad Enăchescu.

Vlad Enăchescu: Sportul ar trebui să fie o prioritate

„Nu am avut o prioritate în a construi și dezvolta sportul românesc și în felul acesta se explică și scăderea masivă de performanță. Dacă ne uităm la Sydney 2000 și la numărul de medalii cucerite atunci versus ceea ce obținem la Tokyo în 2021 sau ceea ce vom obține anul acesta la Paris, o să vedem că este o scădere absolut îngrozitoare și dramatică pentru sport”, a continuat Vlad Enăchescu.

„Că ar trebui să o transforme în prioritate, cu siguranță, da, o spune unul care, repet, este de 30 de ani fie comentator, fie chiar lucrează în sport acum, și cred că tinerii noștri și copiii noștri au nevoie de condiții cât mai bune pentru a face sport, pentru că, dincolo de performanța olimpică pe care cu toții ne-o dorim, sportul reprezintă sănătate”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:53 - Șase persoane au fost ținute cu forța într-o stână din Covasna. Au fost luați din gări și obligați să muncească
11:50 - Un aer polar vine în România. În unele zone va ninge
11:49 - Marcel Ciolacu: Cumpărăm 58 de trenuri electrice noi, 13 municipii reședință de județ vor fi interconectate printr-o investiție de 3,3 miliarde de lei din bani europeni / Centura Buftea, o investiție de peste 515 milioane lei (VIDEO)
11:36 - Marcel Ciolacu: Experții Comisiei au fost de acord că România are nevoie de șapte ani de investiții masive în economie. Există și un acord asupra ideii că dacă deficitul este mai mic decât investițiile suntem pe o traiectorie sănătoasă (VIDEO)
11:27 - TNF 2024: Companiile clasate pe primele 10 poziții oferă peste 1,3 milioane de locuri de muncă
11:17 - Nicușor Dan: Au fost rectificate cele 4 cărți funciare care atestă PMB calitatea de proprietar și administrator al întregii zone supraterane din Piața Unirii / 4 instituții s-au prefăcut că nu văd eroarea gravă din documente
11:11 - Bicarbonatul de sodiu, aliatul secret din baie. Reușește să îndepărteze mai multe feluri de murdărie
10:58 - Adrian Veștea: Ministerul Dezvoltării și-a îndeplinit toate jaloanele din cererea de plată numărul 3 / Vom intra într-o situație destul de critică. Soluționarea trebuie să se facă cât se poate de repede (VIDEO)
10:52 - Obiectele ciudate pe care românii le pun în sicriu. Cât costă cea mai ieftină înmormântare
10:38 - De ce s-au despărțit Mario Fresh și Alexia Eram? Dezvăluirile artistului: „Următoarea iubită va fi mai…”