O nouă performanţă istorică pentru România la Maratonul Arctic Ultra: După Tibi Uşeriu, un nou român triumfă în teribila competiţia

Publicat: 10 03. 2019, 14:39
Foto: Facebook/ 6633 Arctic Ultra

Clujeanul Vlad Crișan-Pop, coordonatorul voluntarilor de la MagiCamp, s-a impuns în infernala competiţie Maratonul 6633 Arctic Ultra. Această competiţie este alcătuită din două curse, una de 120 de mile (193 km), şi alta de 350 de mile (600 km) prin condiţii extrem de grele.

Aceasta este varianta scurtă a competiţiei pe care Tibi Uşeriu a câştigat pentru trei ediţii condiţii consecutive.

„Vlad al nostru e incredibil: a terminat pe primul loc cel mai dur ultramaraton din lume! A alergat peste 200 de km pentru copiii MagiCAMP la Polul Nord, în cea mai dură, mai geroasă, mai crâncenă cursă de alergare de pe Pământ”, au declarat colegii sportivului pe Facebook.

Vlad s-a înscris la 6633 Arctic Ultra dintr-un singur motiv: „să strângă bani de burse pentru copiii bolnavi de cancer. Vrea să creeze 100 burse pentru 100 de copii bolnavi de cancer din tabăra MagiCAMP. Burse de 500 de lei pe lună, timp de 12 luni”, spun reprezentanții MagiCamp.

Cât despre Tibi Uşeriu, acesta se reface după ce a fost obligat să se retragă din ultramaratonul Yukon Arctic Ultra din cauza degerăturilor.