Roland Garros 2020 ar putea fi organizat la finalul lui septembrie / Simona Halep a cucerit French Open în 2018 și e considerată una dintre cele mai bune tenismene din lume pe zgură (VIDEO)

Publicat: 25 05. 2020, 09:50

Roland Garros 2020, turneu la care Simona Halep va fi cel mai probabil cotată cu prima șansă, va avea loc în toamnă. Guy Forget, directorul French Open, a anunțat că lucrează îndeaproape cu autoritățile pentru a se asigura că perioada celui mai important turneu de tenis pe zgură nu se va suprapune cu US Open, adăugând că omologii săi de la Flushing Meadows vor face un anunț în acest sens luna viitoare, potrivit First Post.

Inițial, Roland Garros fusese programat să înceapă duminică, dar criza COVID-19 i-a pus pe organizatoriîn situația de a amâna French Open pentru 20 septembrie – dată care ar cădea la o săptămână distanță de finala US Open – stârnind o serie de critici în lumea tenisului.

Când ar putea începe Roland Garros

La începutul acestei luni, Federația franceză de tenis a precizat că e în discuții cu ATP și WTA, dar și cu Federația Internațională de Tenis (ITF), pentru revizuirea calendarului din acest sezon.

„Anunțul oficial încă nu a fost făcut. Va avea loc (n.r. – Roland Garros) între finalul lui septembrie și începutul lui octombrie. Am lucrat îndeaproape cu ATP, WTA și ITF pentru a face un anunț global despre cum va arăta circuitul până la finalul anului”, a spus Forget, duminică, pentru postul de radio Europe 1.

„Există atât de multe semne de întrebare. Orașul New York este mai afectat de coronavirus decât Franța. Ei au, la rândul lor, mai multe probleme de ordin organizatoric, vor face un anunț la jumătatea lunii iunie despre cum se va întâmpla în cazul US Open”, a continuat el.

Totodată, Forget este încrezător că Roland Garros se va desfășura în cele mai bune condiții.

„Vom vedea cum e situația în următoarele două luni. Ne vom adapta la ceea ce va spune guvernul. Trebuie să fim ambițioși și optimiști”, subliniază Guy Forget.

Vestea vine în contextul în care Franța a interzis evenimentele cu peste 5.000 de persoane până la finalul lunii august, dar a trecut recent printr-o nouă relaxare de restricții.

Simona Halep, cotată în general cu prima șansă la Roland Garros

Simona Halep a părăsit prematur ediția din 2019 a turneului de la Roland Garros, fiind învinsă de mult mai tânara Amanda Anisimova, jucătoare în vârstă de doar 17 ani la acel moment. Cu toate acestea, a doua tenismenă a lumii este considerată drept una dintre cele mai bune pe zgură, suprafața ei preferată de departe. De altfel, ea avea să și câștige French Open, în 2018, după două finale pierdute dramatic – una cu Maria Sharapova, în 2014, și alta cu Jelena Ostapenko, pe care o și condusese la seturi, în 2017. În orice caz, triumful din capitala Franței a reprezentat primul titlu de Grand Slam câștigat de Simona Halep, care a mai bifat între timp și Wimbledon 2019 – și care mai are o finală la Australian Open, în 2018.