Remediul la care apelează sportivii englezi pentru a scăpa de crampele musculare. Rezolvă problemele cu 40% mai repede decât apa

Remediul la care apelează sportivii englezi pentru a scăpa de crampele musculare. Rezolvă problemele cu 40% mai repede decât apa
Foto simbol: Pixabay

Jucătorii lui Gareth Southgate apelează la zeama de varză ca remediu împotriva oboselii, mai ales cea musculară, a dezvăluit presa britanică.

Zeama de murături – saramura, ar rezolva durerile musculare cu 40% mai repede decât o face consumul de apă.

Zeama de varză, remediul la care apelează sportivii englezi pentru a scăpa de crampele musculare

În timpul meciului dintre Anglia și Serbia (1-0), Kieran Trippier a fost surprins pe teren în timp ce bea un lichid. Pe aplicația X (fosta Twitter), unii fani susțin că ar putea fi vorba despre dopaj, dar presa britanică a dezvăluit că beau zeama de murători, potrivit Golazo.

Zeama de murături ar avea un conținut mare de carbohidrați și este denumită „combustibilul-bombă”. Această băutură ar conține sodiu, potasiu și oțet.

Băutura este eficientă atât împotriva crampelor, cât și la controlul nivelului de zahăr în sânge.

Totodată, zeama de murători ar fi bună pentru o respirație proaspătă, întrucât ucide bacteriile care se produc în gură.

Este un remediu vechi. Fanii fotbalului, în special cei ai lui Arsenal, sunt conștienți de beneficiile băuturii. Lucas Torreira a fost surprins consumând frecvent această zeamă de castraveți murați în 2019.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`