Recordul mondial la canotaj, stabilit de echipa de 8+1 feminin a României la Tokyo, a fost omologat de Guinness World Records

Recordul mondial la canotaj, stabilit de echipa de 8+1 feminin a României la Tokyo, a fost omologat de Guinness World Records
Foto: Comitetul Olimpic si Sportiv Roman / Cristian Nistor

Recordul mondial și olimpic stabilit de echipa României de 8+1 feminin la canotaj a fost omologat de Guinness World Records. La Jocurile Olimpice de la Tokyo, româncele s-au clasat pe locul 6.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a anunțat că recordul stabilit de românce la 8+1 la Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost omologat. Timpul stabilit în recalificările competiției, 5:52.99 minute.

România, record mondial și olimpic la cantoaj

„Record omologat! Barca  feminină de 8+1 a României a stabilit la JO Tokyo 2020 un nou record olimpic și mondial în această probă. Timpul stabilit în recalificările competiției, 5:52.99 minute, a fost omologat de Guinness World Records.

Componența bărcii care în finala olimpică s-a clasat pe locul 6: Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea. Paris 2024 se apropie… succes fetelor în pregătire”, a scris Comitetul Olimpic și Sportiv Român, pe Facebook.

Echipajul feminin de 8+1 al României, medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Echipajul feminin de 8+1 al României a câştigat, medalia de bronz la canotaj, încheind finala cu timpul de şase minute, patru secunde şi zece sutimi.

Echipajul României este format din Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian şi Daniela Druncea.

Medalia de aur a fost obținută de echipajul Statelor Unite ale Americii (6:01.49), iar argintul a revenit Marii Britanii (6:03.98).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”