„Real Madrid nu merge acolo unde nu este respectată”. Prima reacție a clubului după decizia de a boicota Balonul de Aur. Cine spune că ar fi trebuit să câștige dacă nu Vinicius

Publicat: 28 10. 2024, 17:57
Antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Acero

Reprezentanții lui Real Madrid au oferit primele declarații după decizia de a boicota Gala Balonului de Aur, despre care se credea până astăzi că îl va declara câștigător pe Vinicius Junior, starul brazilian din atacul „blanco”.

Real Madrid reclamă o lipsă de respect

Marca și jurnalistul Fabrizio Romano au anunțat, luni după-amiază, că reprezentanții lui Real Madrid au anulat călătoria la Paris pentru Balonul de Aur și că trofeul nu va ajunge la Vinicius Junior, ci cel mai probabil la Rodri, mijlocașul spaniol al lui Manchester City.

„Dacă criteriile premiului nu îl declară câștigător pe Vinicius, chiar acele criterii trebuie să îl declare câștigător pe Carvajal. Întrucât nu s-a întâmplat așa, este evident că Balonul de Aur și UEFA nu respectă Real Madrid. Și Real Madrid nu merge acolo unde nu este respectată”, a fost reacția clubului, potrivit as.com.

Balonul de Aur ar urma să ajungă la Rodri

Informațiile Marca și ale lui Fabrizio Romano au fost întărite de un presupus clasament final care a început să se răspândească pe internet în această după-amiază și care îl arată câștigător pe Rodri.

În prezent accidentat, mijlocașul vine după un sezon în care a câștigat Premier League cu Manchester City și EURO 2024 cu naționala Spaniei.

Nemulțumirea Madridului vine din faptul că și Carvajal a câștigat EURO 2024 alături de Rodri, dar că fundașul „blanco” a cucerit în același sezon și Liga Campionilor, ba chiar a marcat în finala cu Dortmund și a fost declarat jucătorul meciului.

Dani Carvajal este accidentat și el.