Reacția lui Mircea Lucescu după victoria tricolorilor în fața Lituaniei: „Eu cred că băieții ăștia merită felicitări. M-am temut de acest meci”

Publicat: 16 10. 2024, 07:19
Foto: Hepta.ro / SportPictures / SPORT PICTURES

Selecționerul Mircea Lucescu a transmis câteva cuvinte după victoria României în meciul cu Lituania. După un final dominat de gazde, în care defensiva română era să fie învinsă de câteva ori, tricolorii au obținut victoria în urma golurilor marcate de Răzvan Marin, din penalty în prima repriză, și de Drăguș, în a doua, la capătul unui contraatac.

Ce a declarat Mircea Lucescu despre meciul cu Lituania

„A fost un meci extrem de dificil, i-am felicitat pe băieți. Și ei erau disperați, aveau nevoie de puncte pentru a rămâne în Liga a treia. S-a dus mult jocul pe aspectul fizic, eu zic că am făcut un meci bun, tactic am jucat pentru a câștiga. Au fost momente destul de dificile. Au fost niște contraste pe care astăzi le-am câștigat, altădată le pierdeam”, a declarat Mircea Lucescu, după meciul Lituania – România, conform observatornews.ro. 

„Eu cred că băieții ăștia merită felicitări. M-am temut de acest meci, mi-am dat seama că e o echipă omogenă, bine organizată, ei sunt inferiori jucătorilor noștri dar din punct de vedere fizic au dominat duelurile aeriene. Și terenul a fost foarte greu și ei au făcut presing agresiv, nu au cedat niciun moment în contraste, dar nici noi. Mai avem două meciuri de jucat în această parte a competiției, tragem linie și vom analiza ce s-a întâmplat și ce vom avea nevoie pentru a deveni o echipă și mai bună”, a mai spus Lucescu.

Meciul România – Lituania s-a încheiat cu 2-1

Naționala de fotbal a României a învins-o pe echipa Lituaniei, cu scorul 2-1, pe Stadionul Dariaus ir Gireno din Kaunas, în Grupa a 2-a din Liga C a Ligii Naţiunilor. Golurile au fost marcate de Răzvan Marin, în minutul 18 din penalty şi Denis Drăguş, în minutul 65, după ce balcanicii au deschis scorul în minutul șapte cu Armandas Kucys.

În clasamentul din Grupa a 2-a din Liga C a Ligii Națiunilor, Kosovo a învins Cipru cu 3-0 şi rămâne la trei puncte în spatele României, înaintea ultimelor meciuri din campanie, România – Kosovo (15 noiembrie) şi România – Cipru (18 noiembrie).