Reacția Federației de Fotbal din Kosovo după ce FRF a anunțat sancțiunile primite în urma incidentelor de la meciul de pe Arena Națională

Reacția Federației de Fotbal din Kosovo după ce FRF a anunțat sancțiunile primite în urma incidentelor de la meciul de pe Arena Națională
Ultrașii români au afișat mesajul „Kosovo je Srbija” la partida cu Kosovo din preliminariile EURO 2024, miercuri, 12 septembrie 2023. Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

După suspendarea temporară a partidei cu Kosovo, Naționala României și-a aflat pedeapsa, iar Federația Kosovară a răspuns cu privire la sancțiunile oferite de UEFA.

Meciul România-Kosovo a fost suspendat aproape 60 de minute după ce peluza Uniți Sub Tricolor a afișat un banner pe care scria Kosovo e Serbia.

Chiar dacă meciul a fost reluat, România nu a scăpat de sancțiunile de la UEFA.

Cum a reacționat Federație de Fotbal din Kosovo, după ce FRF a fost sancționată de UEFA

Federația Română de Fotbal a fost amendată cu 52.000 de euro, iar meciul România-Andorra, programată pe 15 octombrie pe Arena Națională, nu va fi deschisă publicului. Copiii sub 14 ani vor avea acces gratuit.

„Federația de Fotbal din Kosovo își exprimă nemulțumirea față de decizia disciplinară luată de UEFA împotriva Federației Române de Fotbal, cu amendă de 52.000 de euro și un meci fără spectatori.

FFK va continua procedurile legale și va depune o plângere adresată organismelor UEFA, prin care va cere ca pedeapsa pentru FRF să fie cea mai mare posibilă.

În acest sens, ar fi un exemplu că UEFA nu va tolera sub nicio formă insultele rasiale către membrii unei federații și către o țară recunoscută la nivel internațional.

FFK este determinată să le ceară celor de la UEFA, prin sancțiuni împotriva FRF, să transmită clar către fiecare federație sau fan că statul Kosovo, echipa națională Kosovo și FFK trebuie tratate și respectate așa cum se întâmplă și cu celelalte țări, selecționate sau federații de sub egida UEFA.” – se arată în comunicatul oficial al Federației de Fotbal de la Kosovo, relatează HotNews.ro.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:10 - Robert Sighiartău, despre alegerile prezidențiale: “Finala va fi între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Noi suntem cei care putem bate PSD-ul și da, ne dorim o guvernare de dreapta” (VIDEO)
21:01 - Sighiartău (PNL): „Ciolacu guvernează doar de imagine. În afară de a da pomeni electorale sau de a da impresia că dă pomeni electorale, n-a făcut nimic” (VIDEO)
20:58 - Alertă în Gara Centrală din Hamburg. Doi pasageri dintr-un tren sunt suspectați de o infecție cu virusul mortal Marburg
20:54 - Robert Sighiartău: PSD vrea toată puterea. Cel mai grav pentru această țară este ca Partidul Social Democrat să câștige Președinția României (VIDEO)
20:33 - „Am încălcat câteva jurăminte”. Femeia care s-a căsătorit cu ea însăși celebrează un an de căsnicie. Ce mesaj a vrut să transmită lumii prin gestul său
20:30 - Restricții la produse românește în China. Ce decizie a luat Beijingul
20:29 - Sighiartău: Ciucă a primit de la americani o distincție pe care doar Regele Mihai a mai primit-o / Ciucă a fost șef de promoție la Academia Militară, spre deosebire de alți candidați despre care nici nu știm dacă au luat BAC-ul (VIDEO)
20:16 - Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de porc, în România. Prețurile, din ce în ce mai mari. Ce avertizează specialiștii
20:04 - Câți bani primește Simona Halep pentru victoria de la Hong Kong. A câștigat 15 puncte WTA
19:45 - Cetățenii vor putea acorda primul ajutor unei persoane care intră în stop cardio-respirator. Care sunt stațiile de metrou din București unde a fost montat câte un defibrilator