Rafa Nadal își pregătește revenirea pe teren. Turneul la care a fost înscris

Publicat: 23 09. 2024, 23:06
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Dubreuil Corinne/ABACA

Rafa Nadal a fost inclus în echipa Spaniei pentru turneul final al Cupei Davis din luna noiembrie, potrivit BBC.

Rafa Nadal, inclus în echipa Spaniei

Astăzi în vârstă de 38 de ani, fostul lider ATP a fost convocat într-o echipă din care mai fac parte Carlos Alcaraz, Roberto Bautista Agut, Pablo Carreno Busta și Marcel Granollers.

Nadal nu a mai jucat de la Jocurile Olimpice, a cărui probă de simplu a părăsit-o după o înfrângere cu Novak Djokovic. La dublu, el și Carlos Alcaraz au fost eliminați de perechea Krajicevik/Ram.

Rafa Nadal, de 22 de ori câștigător de Grand Slam, avea să anunțe că nu va participa la US Open, în august, și nici la Laver Cup, în acest weekend.

Spania nu a mai câștigat Cupa Davis din 2019

Spania, de șase ori campioană în Cupa Davis, nu a mai câștigat competiția din 2019. Ibericii vor da peste Țările de Jos în sferturile turneului care va începe pe 19 noiembrie.

Nadal a ratat US Open deoarece spunea că nu ar fi „capabil să dau 100% în acest moment”.

Ulterior s-a retras și de la Laver Cup, arătându-se de părere că există „alți jucători care pot ajuta echipa să obțină victoria”. Team Europe a câștigat duelul cu Team World, cu Alcaraz și Alexander Zverev obținând două victorii decisive chiar în deznodământul turneului demonstrativ.

Nadal ratase și Australian Open în ianuarie, când era accidentat, și a decis să nu joace la Wimbledon pentru a se concentra pe Jocurile Olimpice.