Primul caz confirmat de COVID-19 din handbalul românesc. Tamires Morena Lima de la Dunărea Brăila, testată pozitiv pentru coronavirus

Publicat: 07 05. 2020, 09:25
foto: Instagram

Tamires Morena Lima de la echipa Dunărea Brăila a fost testată pozitiv pentru coronavirus, devenind astfel primul caz confirmat de COVID-19 din handbalul românesc, potrivit expresssud-est.ro.

Pivotul s-a îmbolnăvit de COVID-19 în Brazilia

Handbalista a contractat boala infecțioasă acasă, în Brazila, unde este plecată din luna martie. Deși oficialii clubului Dunărea Brăila nu au vrut să ofere mai multe detalii, au confirmat că sportiva are COVID-19.

În vârstă de 26 de ani, Tamires Morena Lima evoluează în naționala Braziliei, alături de care s-a calificat la Olimpiada de la Tokyo, după câștigarea Jocurilor Panamericane. Pivotul s-a remarcat prin poziția dură pe care a avut-o față de Federația Română de Handbal, în condițiile în care forul condus de Alexandru Dedu a decis reluarea Ligii Naționale – astfel, la acel moment, echipele erau puse în situația de a juca 10 partide în doar 22 de zile.

„Rușine. Este păcat că Federația Română de Handbal pune banii în fața vieții și a sănătății noastre! Este ridicolă ideea de a juca 10 partide în 22 de zile în mijlocul unei crize mondiale: Covid-19 . Trebuie să ne opunem, să arătăm lumii protestul nostru împotriva acestui lucru”, scria ea pe Instagram.

Criza coronavirus a paralizat marile competiții sportive

Cât despre Jocurile Olimpice de la Tokyo, acestea s-au adăugat pe lista competițiilor majore al căror program a fost dat peste cap complet din cauza crizei COVID-19. Olimpiada din capitala niponă, care trebuia să aibă loc în 2020, a fost amânată pentru 2021, în ceea ce a fost, practic, o premieră negativă în 124 de ani de existență. Totuși, trebuie menționat că în timpul celor două Războaie Mondiale competiția a fost anulată de mai multe ori.

„În actualele circumstanțe și bazându-ne pe informația furnizată de Organizația Mondială a Sănătății astăzi, președintele CIO și premierul Japoniei au ajuns la concluzia căJocurile Olimpicede la Tokyo trebuie amânate pentru o dată ulterioară lui 2020, dar nu mai târziu de vara lui 2021, pentru a asigura sănătatea sportivilor, a tuturor celor implicați înJocurile Olimpiceși a comunității internaționale”, a fost poziția oficială a CIO, potrivit Euronews.

Nici Campionatul European de Fotbal nu a scăpat de efectele crizei COVID-19. UEFA EURO 2020, care cuprindea patru meciuri în România și trebuia să aibă loc între 12 iunie și 12 iulie, a fost amânat pentru anul 2021. De altfel, pandemia de coronavirus a condus și la suspendarea altor competiții de top, precum Champions League și Europa League.