Președintele Federației Române de Lupte, detalii despre stare Cătălinei Axente. Durerea este intensă, deși nu pare să fie o fractură la coloană (VIDEO)

Președintele Federației Române de Lupte, detalii despre stare Cătălinei Axente. Durerea este intensă, deși nu pare să fie o fractură la coloană (VIDEO)

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a oferit informații de ultimă oră despre accidentarea suferită sâmbătă de Cătălina Axente. Sportiva a acuzat o durere intensă în zona omoplatului drept. Medicii sunt aproape siguri că nu există nicio fractură la coloană. Între timp, sportiv rămâne spitalizată pentru investigații suplimentare.

Cum este starea Cătălinei Axente după accidentare?

În ciuda durerii severe, semnele motrice ale Cătălinei sunt normale, iar funcția nervilor nu a fost afectată. Preşedintele Federaţiei a menționat că durerea se propagă spre cervicală când Cătălina respiră, dar este încurajator că situația nu este considerată extrem de gravă.

Deși accidentarea a fost serioasă, Răzvan Pîrcălabu este optimist că sportiva va putea participa în recalificări, deși nu va mai continua competiția curentă.

Am întârziat un pic pentru că am stat să mă asigur că nu este foarte grav. În primă fază se pare că nu este vorba de nicio fractură la coloană. I s-au făcut primele teste şi semnele motrice sunt sunt ok. Nervii funcţionează. A plecat la spital pentru investigaţii. Întreaga echipă medicală de la COSR este cu Cătălina aşa că nu ne facem griji. Domnii doctori sunt acolo şi asistă la toate investigaţiile. Ea acuză o durere foarte mare în spate la omoplatul drept şi că atunci când respiră se propagă durerea în sus spre cervicală. Va fi bine, staţi liniştiţi. Cătălina este puternică. Ştiam, din calculele noastre şi din experienţă, că americanca este o nucă foarte tare. Bineînţeles nu ne aşteptam la un meci de maniera asta. Cred că o să ajungă în finală, pentru că este foarte bună şi cred că e posibil ca sportiva noastră să fie trasă în recalificări, dar nu se mai pune problema ca Axente să mai continue competiţia”, a declarat Pârcălabu, conform COSR, potrivit news.ro.

Cum s-a accidentat Cătălina Axente

Accidentarea a avut loc în timpul partidei de lupte libere din primul tur al categoriei de 76 kg. Americanca Kennedy Alexis Blades a dat-o peste cap pe româncă, iar aceasta a aterizat greșit. Cătălina a suferit o lovitură la cap și cervicală și a fost scoasă de pe saltea pe targă.

Confruntarea cu Kennedy Alexis Blades a fost intensă, cu multe momente de tatonare. Pe finalul meciului, Blades a executat un tur de forță, rezultând în accidentarea gravă a Cătălinei. În urma acestui incident, Blades s-a calificat în sferturile de finală cu un scor de 11-0.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`