Pițurcă: Mititelu a furat pe toată lumea. Tot ce se întâmplă acum la Craiova a fost premeditat de el

Publicat: 06 10. 2011, 18:13
Foto: evz.ro

Antrenorul echipei naționale de fotbal Victor Pițurcă susține că patronul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu este un “escroc” și un “impostor”, iar tot ce se întâmplă cu echipa a fost premeditat de finanțator.

“Deocamdată Craiova e dezafiliată…de fapt, Mititelu e dezafiliat și era normal să se întâmple asta. Dar văd că e promovat tot timpul un escroc pe la toate emisiunile. Proverbul Hoțul strigă hoții e valabil. Omul a furat pe toată lumea, toți antrenorii care au fost acolo nu au fost plătiți, mie mi-a furat un milion și ceva de euro. Lupul moralist vorbește de corectitudine. Tot ceea ce se întâmplă acum la Craiova a fost premeditat de el. El a vrut să se întâmple ce se întâmplă acum. Și cred că e suficient cu impostori de genul ăsta, pentru că lumea nu vine la stadion pentru că au fost promovați acești oameni”, a declarat Pițurcă, citat de Mediafax.

Întrebat ce părere are despre anchetele DNA din fotbal, Pițurcă a declarat că nu este la curent cu ele.

“Nu mă interesează, eu nu am ascultat nimic, nu am văzut nicio emisiune de sport la TV și nici n-am citit presa”, a adăugat selecționerul.

Adrian Mititelu și Victor Pițurcă și-au stricat relația la începutul anului 2011, când au început să apară niște neînțelegeri financiare.

La momentul acela, patronul Universității îi oferise lui Victor Pițurcă trei dezlegări în alb, drept garanții că va asigura banii necesari la echipă.

După acest scandal, fostul selecționer a ieșit învingător. FRF a decis că Universitatea Craiova avea să-i plătească lui Pițurcă despăgubiri în valoare de șapte milioane de euro. Mititelu trebuia să-i plătească încă 12 milioane de euro pe care fostul selecționer le solicita. Suma de șapte milioane de euro reprezintă clauza de reziliere a contractului, prima de instalare și restanțe salariale de 200.000 de euro.