Petiție cu mii de semnături pentru susținerea Simonei Halep, după cea mai recentă amânare din scandalul de dopaj: „Vă rugăm să încetați să o mai hărțuiți”

Publicat: 25 05. 2023, 09:34
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Christopher Katsarov

Susținătorii Simonei Halep au lansat o petiție prin care solicită să fie oprită „nedreptatea” și să fie accelerată investigația pentru clarificarea cazului care o ține pe româncă departe de teren, iar petiția a strâns deja peste 8.200 de semnături. Inițiativa vine în contextul în care, miercuri seară, tenismena a anunțat că audierea i-a fost amânată pentru a treia oară și că se simte „devastată”.

Petiția poate fi consultată și semnată AICI

Textul petiției pentru susținerea Simonei Halep:

În lumina speculațiilor recente și a informațiilor contradictorii din mass-media cu privire la potențialele încălcări ale reglementărilor antidoping de către Simona Halep, ne exprimăm profunda îngrijorare cu privire la întârzierea și lipsa de transparență a procesului de investigare a acelor acuzații. Având în vedere statutul Simonei Halep de tenismenă de top și impactul său asupra tenisului, credem în ea, iar pentru noi toți este crucial ca un astfel de proces să fie gestionat prompt, riguros și imparțial. Vă rugăm să încetați să o mai hărțuiți pe Simona Halep.

În acest context, vă solicităm cu respect să întreprindeți următoarele acțiuni.

  1. Inițiați o anchetă rapidă și amănunțită cu privire la acuzațiile de dopaj împotriva tenismenei Simona Halep. În interesul sportului și al tuturor părților implicate, este imperativ ca acest proces să se concluzioneze într-un interval de timp rezonabil și să respecte principiile legii și imparțialității.
  2. Asigurați transparența și comunicarea eficientă a constatărilor investigației. Este crucial pentru ITF și ITIA să ofere actualizări regulate și informații clare cu privire la progresul procesului, astfel încât publicul și fanii tenisului să poată avea încredere în corectitudinea și integritatea deciziilor luate.

Noi, semnatarii petiției, ne exprimăm îndoielile cu privire la angajamentul ITF și ITIA de a susține principiile fair-play-ului, integrității și transparenței în cazul Simonei Halep.

Considerăm că, abordând aceste acuzații în timp util și detaliat, veți lansa procedurile corecte și necesare astfel încât protestul să poată fi demarat.