Pele nu mai deține recordul! Lamine Yamal a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Euro

Publicat: 10 07. 2024, 09:40

Puștiul Lamine Yamal, titular în Spania – Franța, semifinala EURO 2024, 2-1, a doborât recordul lui Pele și e cel mai tânăr jucător care bifează minute într-o semifinală de Campionat Mondial sau European.

Cu golul din minutul 21, Yamal a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Euro

Devenit om de bază la Barcelona, Lamine Yamal a ajuns titular și în naționala Spaniei. Selecționerul Luis de la Fuente a mizat constant pe el, iar în primul meci de la EURO 2024 (3-0 contra Croației) a devenit cel mai tânăr jucător care evoluează la un turneu final continental. Iar de atunci a continuat să doboare recorduri.

Extrema dreapta a devenit cel mai tânăr jucător care evoluează în fazele eliminatorii ale unui turneu european. Iar în această seară, la Munchen, a devenit, la 16 și 362 de zile, cel mai tânăr fotbalist care joacă într-o semifinală de Mondial sau European. Până azi, recordul îl deținea Pele: 17 ani și 244 de zile, contra Franței, la CM 1958.

Adolescentul Barcelonei este în acest moment favorit să primească trofeul Golden Boy 2024, destinat celui mai bun tânăr jucător, după cum notează presa din Spania.

Evoluția de la EURO 2024 l-a pus în fața portughezului Joao Neves (Benfica) și a conaționalului Alejandro Garnacho (Manchester United).