Pe ce loc a coborât România în clasamentul medaliilor la Jocurile Olimpice? Sportivii români au obținut 7 medalii

Pe ce loc a coborât România în clasamentul medaliilor la Jocurile Olimpice? Sportivii români au obținut 7 medalii
Sursa foto: Twitter - Octagon South Africa @OctagonRSA

După 10 zile de competiție, sportivii români au obținut 7 medalii, dintre care trei de aur, trei de argint și una de bronz.

România a coborât pe locul 15 în clasament

Liderul clasamentului este SUA, cu 79 de medalii, dintre care 21 de aur, 30 de argint şi 28 de bronz, fiind urmată de China cu 53 medalii, respectiv 21 de aur, 18 de argint şi 14 de bronz, potrivit observatornews.ro. 

Franța ocupă locul trei cu 48 de medalii, dintre care 13 de aur, 16 de argint şi 19 de bronz. Australia este pe locul 4, cu 33 de medalii, respectiv 13 de aur, 12 de argint, 8 de bronz, urmată de Marea Britanie cu 42 de medalii, dintre care 12 de aur, 13 de argint, 17 de bronz.

Cu doar două medalii de bronz, Republica Moldova este pe locul 62, la egalitate cu Republica Dominicană, Malaysia și Lituania.

România a coborât pe locul 15 în clasament, cu șapte medalii. Aur au câștigat înotătorul David Popovici la proba de 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu).

Argintul a fost obținut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin, categorie uşoară, iar bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber.

România mai putea obține o medalie de bronz la sol. Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea erau la egalitate pe locul trei, pe când americanii au făcut contestație pentru Jordan Chiles, care era pe locul patru. Antrenoarea a observat că un exercițiu nu a fost notat, astfel că sportiva americancă a luat bronzul, iar Ana Maria Bărbosu a ratat podiumul şi a obţinut locul 4. În aceași probă, Sabrina Maneca Voinea a terminat pe locul 5.

Care este programul României pe 6 august

Marți, sportivii români vor evolua la Jocurile Olimpice la probele de canoe, la atletism, la aruncarea suliței și la săritura în lungime. Bianca Ghelber va concura marți seara la finala de la aruncarea ciocanului.

Atletism:

11:20 aruncarea suliţei – masculin – calificări – Grupa A: Alexandru Novac

12:15 săritura în lungime – feminin – calificări: Alina Rotaru-Kottmann

20:57 aruncarea ciocanului – feminin – finala: Bianca Florentina Ghelber

Kaiac-canoe sprint:

11:30 canoe-2 masculin 500 metri – serii: Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă

14:50 canoe-2 masculin 500 metri – sferturi: Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă (dacă se califică)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`