Patrick Mouratoglou, declarații despre cazul Sinner: „Am fost șocat! Există un dublu standard”

Patrick Mouratoglou, declarații despre cazul Sinner: „Am fost șocat! Există un dublu standard”
Sursa Foto: Hepta

Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Simonei Halep, a vorbit despre decizia luată de ITIA în cazul lui Jannick Sinner, testat pozitiv cu clostebol, un steroid anabolizant.

Jannick Sinner a fost testat pozitiv la Indian Wells

Jannick Sinner a fost testat pozitiv la Indian Wells, în primăvară, însă ITIA nu l-a suspendat, i-a luat doar punctele și banii obținuți la turneu.

Sportivul a motivat testul pozitiv susținând că a fost contaminat printr-o cremă, care i-a fost aplicată pe rana de la un deget.

Astfel, ITIA l-a considerat nevinovat, iar Sinner a scăpat de suspendare. Mouratoglou consideră că e o nedreptate, având în vedere că Simona Halep a primit 4 ani de suspendare, după o contaminare cu roxadustat, scrie GSP.

Sportiva din România a revenit pe teren după un an și jumătate, având succes la TAS.

„Am fost șocat! Există un dublu standard”

„Când am auzit de situația cu Jannik Sinner de marți, am fost extrem de șocat. După ce a avut de suferit Simona Halep, cum a putut să meargă atât de diferit? Nu am de gând să spun că el este vinovat de nimic. Evident că nu. Faptul care trebuie subliniat este că există un standard dublu – că doi jucători aflați în aceeași situație sunt tratați în mod opus – și acest lucru este greșit. Regulile ar trebui să se aplice tuturor. Pentru un jucător, care a fost testat pozitiv la o rată mai mult decât minimă de substanță, ITIA a decis să o pună peste tot în presă și să o facă publică. Pentru un alt jucător, l-au ținut secret. De ce? Nu are absolut nici un sens. Cred că modul în care ITIA a tratat cazul lui Jannik este cel corect pentru că, până nu se va dovedi vinovat sau nevinovat, nu cred că ar trebui făcut public. Pentru că la urma urmei, atunci paguba este făcută și este atât de greu să-ți recuperezi. Dacă Jannik nu a făcut nimic, nu ar trebui să fie făcut public. Acest lucru contribuie la o mare lipsă de transparență și tratament egal.  Fie că este vorba de un bărbat sau de o femeie, cazurile ar trebui să fie tratate la fel”, a scris Patrick Mouratoglou pe Linkedin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)