"Panama Papers", cea mai mare scurgere de informații din lume: Companiile offshore deținute de rețeaua FIFA, fotbalistul Lionel Messi sau fostul șef al UEFA, Michel Platini

Publicat: 04 04. 2016, 07:55
foto: occrp.org

Din schema mondială a spălării de bani demontată de "Panama Papers" nu lipsește nici Federația Internațională de Fotbal, fotbalistul Lionel Messi și președintele suspendat al UEFA, Michel Platini, arată panamapapers.icij.org.

Potrivit scurgerii de informații, între Juan Pedro Damiani, un avocat uruguayan care face parte din Comitetul de Etică al FIFA, și Eugenio Figueredo, un fost vicepreședinte al FIFA, acuzat recent de corupție, există o legătură care nu poate fi trecută cu vederea.

Damiani și firma sa de avocatură ar lucra pentru mai mult de 200 de companii offshore înbtregistrate la Mossack Fonseca, iar dosarele unora dintre aceste companii au legături cu Figueredo, care a fost arestat anul trecut pentru implicare într-un dosar de mită de 110 milioane de dolari.

Lionel Messi, care are deja probleme cu legea din Spania pe chestiuni de evaziune fiscală deține, de asemenea, o companie offshore care este administrată de Mossack Fonseca, compania de care justiția spaniolă nu avea habar.

Fostul șef UEFA, Michel Platini, deține Balney Enterprises Corp., o companie offshore din Panama, creată la puțin timp după ce a a ajuns la conducerea UEFA.