„Pan Zhanle este un trișor”. Un expert mondial îl acuză pe noul campion olimpic de la 100 m liber, chinezul care și-a corectat singur recordul

„Pan Zhanle este un trișor”. Un expert mondial îl acuză pe noul campion olimpic de la 100 m liber, chinezul care și-a corectat singur recordul
Înotătorul chinez Pan Zhanle a câștigat medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, 31 iulie 2024. Sursa foto: Hepta.ro / DPA Images / Michael Kappeler

Pan Zhanle a câștigat aurul olimpic în proba de 100 m liber și a corectat recordul mondial, pe care tot el îl stabilise în februarie, cu nu mai puțin de patru zecimi de secundă. Brett Hawke, unul dintre cei mai respectați analiști ai înotului, a vorbit pentru Golazo.ro despre finala de miercuri seară și s-a arătat de părere că performanța chinezului este „imposibilă”.

Ce spune expertul despre noul campion olimpic de la 100 m liber

Brett Hawke studiază de peste trei decenii stilurile de înot ale mai multor nume grele din domeniu și este antrenorul care l-a îndrumat pe Cesar Cielo în perioada în care brazilianul a devenit campion olimpic la 100 m liber și recordmen mondial. Recordul său a rămas neatins vreme de 13 ani, iar apoi a fost doborât de David Popovici, al cărui record avea să fie corectat ulterior de Pan Zhanle.

Brett Hawke a analizat performanța noului campion olimpic de la 100 m liber.

„Pan Zhanle este un trișor! Nu poți face, din punct de vedere uman, ce a reușit el. A fost aproape să nu se califice din seriile de la 100m liber, apoi a avut timpi fantastici în semifinale și finală. Se spunea că e un bazin lent, ceea ce e adevărat. S-au făcut puține recorduri olimpice. Iar Zhanle își corectezează recordul mondial cu patru zecimi. Adică aproape o eternitate!”, a declarat australianul.

El a explicat că „piscina olimpică nu favorizează înotul foarte rapid”.

„Deci Chalmers, Popovici, n-au putut, dar Pan Zhanle nu numai că a câștigat, ceea ce era de așteptat, dar i-a învins cu mai mult de o secundă? Sunt de 30 de ani în acest sport, așa că știu faptul că asta nu se poate”, a continuat Brett Hawke.

Brett Hawke a vorbit despre Pan Zhanle și în mediul online

Expertul australian și-a exprimat stupoarea și într-un mesaj postat pe rețelele sociale.

„Sunt supărat pentru că nu poți câștiga finala de 100m liber cu lungimea unui corp având în vedere adversarii pe care-i ai. Nu este uman posibil să bați acei concurenți cu o lungime de corp. Nu mă interesează ce-mi spune altcineva. Nu mă interesează rasa, numele omului care o face, țara din care provine.

Am muncit 30 de ani în acest domeniu. Îl înțeleg. Nu e real ce s-a întâmplat. Kyle Chalmers, David Popovici, Jack Alexy? Nu-i poți bate pe toți cu peste o lungime de corp. Nu-mi vindeți asta, nu-mi băgați pe gât cursa, pentru că nu e reală!”, a mai spus Brett Hawke.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`