Obiectiv îndrăzneț pentru România U21 la Euro 2023. Răzvan Burleanu (FRF): Trebuie să se pregătească mental pentru acest lucru

Publicat: 18 10. 2022, 22:57
Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat că obiectivul echipei naționale U21 la Euro 2023, competiție găzduită de România și Georgia, este calificarea în semifinale.

„Tricolorii mici” au jucat o semifinală istorică la Euro 2019, într-un moment în care păreau capabili să învingă pe oricine. Totuși, reeditarea performanței de la turneul din Italia pare un obiectiv cel puțin îndrăzneț în actualul context din fotbalul românesc, mai ales având în vedere ultimele rezultatele ale echipei naționale U21 și ale primei reprezentative.

Tragerea la sorți a grupelor de la Euro 2023 s-a consumat marți seară, la București, iar România U21 a picat în Grupa B, alături de selecționatele similare din Ucraina, Croația și Spania.

Ce a spus Răzvan Burleanu (FRF) despre obiectivul României U21 la Euro 2023

Președintele FRF spune că obiectivul „tricolorilor mici” la turneul final de anul viitor este calificarea în faza semifinalelor.

„Obiectivul cu care pleacă la drum jucătorii chiar din această seară, şi trebuie să se pregătească mental pentru acest lucru, este să jucăm din nou o semifinală de Campionat European. Acesta este obiectivul cu care mergem la drum. Iar de mâine această setare mentală trebuie transpusă în fiecare zi de antrenament, fiindcă doar aşa putem să ne îndeplinim acest obiectiv. Din punctul meu de vedere EURO Under 21 reprezintă un tren de mare viteză spre fotbalul de top. Şi mi-aş dori ca jucătorii noştri să înţeleagă această oportunitate şi să nu rateze această şansă pentru că nu te întâlneşti cu ea în fiecare an”, a declarat președintele FRF, citat de Agerpres.