O nouă dezvăluire despre Simona Halep în plin scandal de dopaj / Ce medicamente interzise a trebuit să utilizeze, din cauza WTA, în perioada turneelor din America de Nord

O nouă dezvăluire despre Simona Halep în plin scandal de dopaj / Ce medicamente interzise a trebuit să utilizeze, din cauza WTA, în perioada turneelor din America de Nord
Sursa Foto: Hepta

În a doua parte a lunii iulie 2022, Simona Halep a solicitat WTA, aprobarea excepției de uz terapeutic (TUE) pentru sinuzită, inflamație severă a mucoasei care căptușește sinusurile paranazale și fosele nazale.

Simona Halep a utilizat, din cauza WTA, medicamente interzise în perioada turneelor din America de Nord

Simona Halep era predispusă la dezvoltarea sinuzitei prin prezența unor probleme anatomice (deviația de sept, rinita cronică), dar și a mediului climatic care, în cazul sportivei, era frecvent schimbat.

Aerul condiționat pe parcursul zborurilor aeriene timp de mai bine de 30 de săptămâni, dar și climatizarea au agravat imunitatea Simonei. În încercarea de a scăpa de problemele create de sinuzită, Simona Halep a solicitat WTA acceptul folosirii unui tratament medicamentos în perioadă pre-competițională, înainte de turneele de la Washington, Toronto, Cincinnati și US Open, ultim Grand Slam al sezonului 2022.

Fiind diagnosticată cu sinuzită, Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) impune aprobarea, prin intermediul WTA, utlizarea unor substanțe interzise ca pseudoephedrina și glucocorticoidzi.

Pseudoephedrina, interzisă în competiție dacă are o concentrație în urină mai mare de 150 de micograme per mililitru

Deși Simona Halep a aplicat pentru TUE, Departamentul Medical al WTA, condus de Dr. Jennifer Maynard, nu a dat acceptul „Excepției de Uz Terapeutic”, motiv pentru care sportiva nu a mai reușit să trateze sinuzita înainte de circuitul nord-american, potrivit prosprot.ro.

Riscurile pe care WTA ar fi trebuit să și le asume în cazul neaprobării tratamentului sinuzitei, chiar în perioada competițională, sunt specificate de Agenția Mondială Anti-Doping: „Eșecul de a trata sinuzita sau un răspuns eșuat la tratament poate duce la tuse cronică, complicații orbitale sau complicații neurologice intracraniene, inclusiv orbire, oftalmită, meningită, abces cerebral sau osteomielita”.

În cadrul unei fotografii de la Washington, Simona Halep a fost surprinsă folosind un decongestionant nazal, în condițiile în care „pseudoefedrina este interzisă în competiție atunci când concentrația sa în urină este mai mare de 150 micrograme per mililitru”, conform listei interzise WADA.

După abandonarea de la Washington, Simona Halep a zburat la Toronto, sub influența tratamentului medicamentos urmat în prima săptămână din august 2022 pentru vindecarea efectelor sinuzitei. Ea a cucerit titlul Open-ului Canadei și a revenit între cele mai bune 10 jucătoare ale lumii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori