Nu este glumă: Răzvan Burleanu vrea să mute Supercupa României în străinătate

Nu este glumă: Răzvan Burleanu vrea să mute Supercupa României în străinătate

Răzvan Burleanu propune o nouă inițiativă controversată. Președintele Federației Române de Fotbal (FRF) a declarat că Supercupa României, dintre CFR Cluj și CS U Craiova, are șanse să se dispute în străinătate.

Italia, Spania, Moldova sau chiar SUA ar putea găzdui Supercupa României. Astfel, țara noastră ar prelua modelul campionatelor de top, care dispută această partidă în afara granițelor, doar că respectivele cluburi se bucură de o notorietate foarte mare, la nivel internațional.

Oficialul de la FRF crede că inițiativa fără precedent ar avea mare succes în străinătate, pentru comunitățile de români.

„Cupa României va debuta în data de 28 iulie, faza întâi, iar finala va fi organizată pe 19 mai 2022. Liga 3 va debuta în 28 august, iar Liga 2 va începe pe 31 iulie. Supercupa României, care va fi găzduită aşa cum ne-am obişnuit, până înainte de pandemie, înaintea debutului sezonului competiţional de Liga 1, va fi organizată pe data de 10 iulie, cu o săptămână înainte de reluarea Ligii 1.

În 2022 ne propunem să organizăm Supercupa României într-una din ţările cu comunităţi mari de români: Italia, Spania, Germania, Marea Britanie, Statele Unite sau Moldova. Oricare dintre aceste ţări poate să reprezinte o opţiune începând cu 2022. Planul iniţial era chiar anul acesta, în schimb pandemia ne-a dat peste cap”, a declarat Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Mandatul lui Răzvan Burleanu, plin de controverse

Răzvan Burleanu este la cel de-al doilea mandat de președinte al FRF. Primul l-a obținut în 2014, iar cel de-al doilea în 2018, care este valabil până în 2022. De-a lungul ultimilor ani, Burleanu a fost criticat vehement din diverse motive.

Printre acestea, se numără: nerealizarea centrelor de excelență promise, trecerea la sistemului play-off/play-out, regula bizară U21, numirea lui Cristoph Daum și a lui Mirel Rădoi pe banca naționalei, „autopremierea” prin acordarea primeiîn valoare de 90.000 de euro după calificarea naționalei la EURO 2016.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie