Novak Djokovic l-a învins pe Taylor Fritz și a ajuns în semifinale la Australian Open. Ce-au spus Boris Becker și John McEnroe despre sârb

Novak Djokovic l-a învins pe Taylor Fritz și a ajuns în semifinale la Australian Open. Ce-au spus Boris Becker și John McEnroe despre sârb

Novak Djokovic (36 de ani, locul 1 ATP) s-a calificat în semifinale la Australian Open pentru a 11-a oară în carieră, după o victorie în 4 seturi în fața americanului Taylor Fritz (locul 12 ATP), scor 7-6 (7-3), 4-6, 6-2, 6-3.

Djokovic l-a dominat pe americanul Fritz

Tenismenul sârb, campion en-titre la Melbourne, unde s-a impus de 10 ori, a avut nevoie de 3 ore şi 48 de minute pentru a se califica în semifinale.

Chiar dacă duelul, mai ales în primele două seturi a fost echilibrat, Novak Djokovic i-a fost superior lui Taylor Fritz.
La Eurosport Germania, fostul antrenor al lui Djokovic, Boris Becker, a recunoscut că a fost puțin îngrijorat pentru numărul 1 mondial în timpul sfertului de finală.

„A fost o muncă grea”, a spus Becker. „Primul set a durat peste 90 de minute. După al doilea set, am fost îngrijorat pentru dragul meu Novak pentru prima dată – și fizic, pentru că respira sacadat.

„Dar în cele 10 minute în care Fritz a fost în vestiar, Novak și-a revenit. Când a primit primul break în setul al treilea, eram sigur că va câștiga meciul”.

Novak Djokovic este deținătorul recordului de Grand Slam-uri câștigate

John McEnroe l-a lăudat și el pe Djokovic: „Este uimitor de urmărit; să-l vezi pe tipul ăsta la 36 de ani că își dorește atât de mult să câștige. Credeam că știu de ce este nevoie pentru a juca la un nivel înalt. Acesta este însă un nivel nebun. El este nebun.”

Novak Djokovic a ajuns pentru a 48-a oară în semifinalele unui Grand Slam, iar pentru un loc în finală se va duela cu învingătorul meciului dintre italianul Jannik Sinner (locul 4 ATP) şi rusul Andrei Rublev (locul 5 ATP).

Novak Djokovic este deținătorul recordului de Grand Slam-uri câștigate, cu 24 de trofee în palmares (10 la Australian Open, 3 la Roland Garros, 7 la Wimbledon și 4 la US Open).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`