Novak Djokovic a pierdut primul loc în ATP. Ce mesaj i-a transmis sârbul noului lider mondial

Publicat: 25 02. 2022, 15:34
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Tess Derry

Novak Djokovic a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului de la Dubai în faţa cehului Jiri Vesely. Acesta pierde primul loc în ATP, poziție consolidată timp de 86 de săptămâni consecutive.

Începând de luni, februarie, prima poziție în topul ATP îi va aparține rusului Daniil Medvedev, sfertfinalist la turneul de la Acapulco, potrivit digisport.ro.

Novak Djokovic, 361 de săptămâni adunate în fruntea clasamentului ATP

Novak Djokovic a ocupat în 5 rânduri prima poziție din clasamentul ATP, adunând, în total, 361 de săptămâni. Odată cu înfrângerea din Dubai, acesta îi va ceda poziția lui Daniil Medvedev.

Daniil Medvedev este în Mexic, la Acapulco, și s-a calificat în semifinalele turneului, după victoria cu japonezul Yoshihito Nishioka (103 ATP), scor 6-2, 6-3. Medvedev va deveni al treilea jucător de tenis din Rusia care ocupă locul 1 mondial, după Evgheni Kafelnikov (1999) şi Marat Safin (2000-2001).

Mesajul sârbului pentru Daniil Medvedev

La finalul jocului, Novak Djokovic i-a transmis un mesaj celui care îi va lua locul în fruntea clasamentului ATP: „Felicitări! Felicitări și nimic mai mult”, a spus Novak Djokovic.

Sportivul a mai adăugat că are nevoie de mai multe meciuri pentru a-și intra în ritm și că nu îi place să piardă.

„Cu cât joc mai mult, cu atât mă simt mai confortabil. Am nevoie de ritm. Nu am jucat prea mult în ultimele luni. Acum va trebui să văd situația și să aștept să văd cum merge totul. Când voi putea juca, voi juca și sper să fie în curând.

De fiecare dată când pierd un meci și pierd un turneu, este o ocazie ratată. Mă enervează să pierd. Dar am în față un adversar care vrea și el să câștige și doar unul poate fi învingător. Dar a doua zi este un alt capitol. Am pierdut multe meciuri și nu îmi rămân în cap ca la început”, a adăugat Djokovic.