Nicușor Dan, despre Arena Națională: „Suprafața de joc de 8.500 mp a fost înlocuită cu un gazon nou, de tip hibrid, la standardele impuse de UEFA” / Cine a suportat costurile

Publicat: 23 09. 2024, 19:33
Foto: Nicușor Dan / Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că lucrările pentru schimbarea gazonului de pe cel mai mare stadion al țării au fost finalizate zilele trecute.

Nicușor Dan, despre noul gazon de pe Arena Națională

Edilul spune că noul gazon este conform cu standardele UEFA.

„Am finalizat zilele trecute lucrările pentru schimbarea gazonului de pe Arena Națională. Suprafața de joc de 8.500 mp a fost înlocuită cu un gazon nou, de tip hibrid, la standardele impuse de UEFA”, a declarat Nicușor Dan, luni, într-o postare pe Facebook.

Ce a spus despre costuri

Primarul Capitalei a precizat că „soluția tehnică folosită a presupus instalarea unui gazon natural premium, urmată de ranforsarea acestuia cu fibre polimerice până la o adâncime de 12 cm, și este superioară din punct de vedere tehnic față de cea a carpetei hibride”.

„Costurile pentru înlocuirea gazonului au fost suportate integral de organizatorii concertelor Coldplay și Ed Sheeran care au avut loc în această vară pe Arena Națională”, a mai declarat Nicușor Dan.