Naționala Angliei ar risca să fie interzisă la EURO 2028, turneu organizat în Regatul Unit și Irlanda. UEFA, avertisment pentru guvernul britanic

Naționala Angliei ar risca să fie interzisă la EURO 2028, turneu organizat în Regatul Unit și Irlanda. UEFA, avertisment pentru guvernul britanic
Foto simbol: Pixabay

UEFA a avertizat guvernul britanic că naționala Angliei riscă să fie interzisă la EURO 2028, turneu organizat în Regatul Unit și Irlanda, dacă merge mai departe cu planurile pentru înființarea unui organism de reglementare a fotbalului, a anunțat presa britanică, potrivit Politico.

Naționala Angliei ar risca să fie interzisă la EURO 2028

Anglia ar putea fi exclusă de la EURO 2028, turneu pe care îl co-organizează, din cauza „îngrijorărilor” legate de autoritatea de reglementare a fotbalului pe care intenționează să o înființeze guvernul britanic și care ar putea duce la o „ingerință a guvenului” în sport, a avertizat UEFA, conform informațiilor transmise sâmbătă seară de BBC și The Times of London.

Secretarul general al UEFA, Theodore Theodoridis, ar fi formulat avertismentul într-o scrisoare adresată secretarului britanic pentru cultură, Lisa Nady, în care acesta spune că nu ar trebui să existe „nicio ingerință a guvernului în administrarea fotbalului”.

Organismul de reglementare face parte din proiectul pentru guvernanța fotbalului pe care l-a prezentat prim-ministrul laburist Keir Starmer. Inițiativa are scopul de a crea o autoritate care să supravegheze o mai bună distribuție financiară în sport, care să verifice acționariatele și să sporească puterile fanilor.

Secretarul general al UEFA a tras un semnal de alarmă

În scrisoarea transmisă în această lună, Theodoridis ar fi tras un semnal de alarmă cu privire la autoritatea care ar avea puteri sporite în supravegherea cluburilor din primele cinci ligi ale Angliei, menționând că independența sportului este o „cerință fundamentală”.

Guvernul Sunak prezentase un proiect de acest gen în martie, iar Keir Starmer și l-a asumat când a preluat funcția de prim-ministru, în iulie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)