MTS „nu acceptă” eliminarea indemnizaţiilor. Ministrul Stroe: Resping categoric cinica propunere a PSD și îi asigur pe sportivi că ne vom bate pentru drepturile lor

Publicat: 18 12. 2019, 18:32

Ministerul Tineretului şi Sportului anunţă că „respectă valorile României şi nu acceptă eliminarea indemnizaţiilor de merit pentru sportivi şi tehnicieni”, conform amendamentului propus, marţi, de preşedintele Comisiei de Muncă şi protecţie socială din cadrul Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Adrian Solomon, transmite Agerpres.

Amendamentul „’cinic” propus de Solomon ar urma să elimine indemnizaţiile de merit pentru artişti şi sportivi, instituite prin Legea 118/2002, acesta fiind susţinut în cadrul şedinţei din 17 decembrie a Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din cadrul Camerei Deputaţilor şi trimis către plen.

„Acest amendament deturnează atenţia de la intenţia proiectului legislativ iniţiat de parlamentarii PNL, aceea de a elimina pensiile speciale. Ministerul Tineretului şi Sportului condamnă cu fermitate posibilitatea de a elimina indemnizaţiile de merit şi atrage atenţia că nu se poate face în niciun fel vreo echivalenţă între indemnizaţia de merit acordată pe baza unor performanţe notabile în domeniul culturii şi sportului şi o pensie acordată strict pe criterii de vechime. Abrogarea printr-un amendament abuziv şi neadecvat a acestei legi ar fi o insultă intolerabilă pentru oamenii care au avut contribuţii decisive la marile performanţe ale sportului românesc. Existenţa acestui amendament la o lege de eliminare a pensiilor speciale este un nonsens”, este punctul de vedere al MTS.

„Consider că este o mare ticăloşie să loveşti în valorile sportului românesc, să târăşti sportul în mijlocul unei răfuieli politice. Oamenii care au adus onoare României nu merită o asemenea insultă, ei trebuie apreciaţi şi onoraţi aşa cum se cuvine. Resping categoric această propunere cinică şi îi asigur pe oamenii de sport că ne vom bate pentru drepturile lor”, a declarat Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului.