Motivul care l-a făcut pe Mbappe să nu poarte mască în semifinala dintre Franța și Spania: „Nu regret”

Publicat: 10 07. 2024, 10:13
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Niviere David/ABACAPRESS.COM

Kylian Mbappe a vorbit despre semifinala dintre Franța și Spania de la EURO 2023, pierdută de „cocoși” cu 2-1, și a dezvăluit și motivul care l-a făcut să nu poarte mască în partida de marți seară.

Mbappe spune că se săturase să poarte mască

După fractura nazală pe care a suferit-o în primul meci al Franței la EURO 2024, cu Austria, Kylian Mbappe s-a văzut nevoit să joace cu mască în aproape fiecare meci de la turneul final din Germania. Singura excepție a fost chiar semifinala cu Spania, întrucât căpitanul „cocoșilor” spune că se săturase să o mai poarte.

„M-am săturat, nu-mi vedeam bine colegii. Am vorbit cu medicul și mi-a spus să iau decizia ca un bărbat și nu regret”, a declarat starul lui Real Madrid, potrivit L’Equipe, citat de GSP.

Franța, eliminată de Spania în semifinale

Deși multă lume îi credita cu prima șansă la startul turneului, „cocoșii” au avut prestații sub așteptări, iar parcursul lor s-a încheiat marți seară, când „La Roja” i-a învins cu 2-1 și a confirmat forma fulminantă pe care o traversează.

Mbappe a încheiat Europeanul cu un gol și două pase decisive în cinci partide.

„El (n.r.- selecționerul Didier Deschamps, după meci) a spus că nu trebuie să coborâm capul, că trebuie să continuăm, că fotbalul nu este un râu lung și liniștit, și că acestea sunt capriciile fotbalului: uneori câștigi, alteori pierzi.

Am avut ambiția să fiu campion european, am avut ambiția să fac un EURO bun, Europeanul meu a fost un eșec total. Este o dezamăgire, trebuie să plecăm în vacanță. O să mă odihnesc bine, cred că am nevoie să mă întorc proaspăt când o vom lua din nou de la capăt și să facem multă pregătire”, a mai declarat Mbappe, potrivit L’Equipe, citat de GSP.